Årets safety car presenterad

Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car

För 23:e året i rad är det Mercedes-AMG som levererar säkerhetsbilen till Formel 1. De tre senaste säsongerna har en Mercedes-AMG GT S använts på banorna, i år har man valt att uppgradera ett snäpp.

2018 års säkerhetsbil är nämligen Mercedes-AMG GT R, värstingen i AMG GT-familjen (bortsett från nyligen presenterade Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ som blir ännu vassare) som bär på 585 hästkrafter och 700 newtonmeter som en dubbelturbomatad V8 pressar ur sig. Det är 75 hästar och 50 newtonmeter mer än i fjolårets bil. Bilen, som är specialutrustad för ändamålet, gör 0-100 km/h på 3,6 sekunder och toppar 318 km/h.

Många fler bilder på årets säkerhetsbil, samt provkörning av Mercedes-AMG GT R (och fjolårets Mercedes-AMG GT S) hittar du här.