Sebastian Vettel snabbast andra dagen i Barcelona…

Sebastian Vettels snabbast dag 2 i Barcelona

Sebastian Vettels snabbast dag 2 i Barcelona

Andra testdagen i Barcelona blev en kylig sådan med väldigt låga temperaturer under dagen. Trots kylan blev det ändå relativt många varv för några av teamen med närmare 100 (98) varv för Sebastian Vettel, som var snabbast idag, och Valtteri Bottas (94), som var näst snabbast.

Tredje snabbast var Mclarens Stoffel Vandoorne men det krävdes ett varv på hypersoft för detta, den gummiblandningen var han dock ensam om att använda. Vandoorne och Mclaren fick dock bara ihop 37 varv totalt då ett avgasrörsrelaterat problem höll bilen kvar i garaget större del av dagen.

Gårdagens toppteam, Red Bull, idag med Max Verstappen bakom ratten, fick nöja sig med fjärde tid idag.

Några smärre incidenter hände under dagen där Saubers Charles Leclerc orsakade en rödflagg under eftermiddagen efter att ha halkat av i kurva 4. Haas Kevin Magnussen undvek med en hårsmån ett liknande öde i samma kurva men kunde komma upp på banan igen och ta sig till depån för egen maskin. Även Sebastian Vettel fick känna på sandfållan då han tog i lite för hårt in i kurva 1 och snurrade av i kurva 2. Vid just detta tillfälle hade jag och fotograf Magnus Andersson turen att stå just där och fick med merparten på bild vilket ni kan se här.

För att komma tillbaka till Sauber och Charles Leclerc så blev det totalt 81 varv för Monegasken under hans första testdag för Sauberteamet och det får väl anses vara godkänt antal km även om man helst sett att det varit mer kvalité på körningen i mer representativa förhållanden. All tid på banan för den nya Sauber C37 är dock av värde och intressant nog hade Leclerc samma synpunkter på hur bilen känns som Marcus Ericsson från dag 1. Båda förarna saknade den rätta balansen där bilen har tendenser att uppföra sig lite olika beroende på var i kurvan man befinner sig vilket inte ger någon bra känsla för av förarna. Just detta är dock ingen överraskning med tanke på allt som är nytt och arbetet med att rätta till detta fortsätter kommande dagar.

Vädret har vi redan berört och tyvärr ser det inget vidare ut inför morgondagen med snö och regn omväxlande under dagen. Redan nu ikväll har det snöat av och till vilket naturligtvis inte är gynnsamt på något sätt. I morgon är det Marcus Ericssons tur i bilen igen men frågan är hur mycket körning det kommer bli. En förfrågan hade gått ut till samtliga team om att flytta morgondagens körning till fredag men för detta krävdes att samtliga team var överens om detta, ett icke namngett team var dock emot så torsdag blir sista dagen med körning denna vecka. Kan tänkas att man i Sauber fall, om det inte körs något i morgon, blir tal om att dela på körningen sista dagen denna första vecka men det får vi återkomma till.

Tiderna dag 2 test 1 Barcelona

testider dag 2