Mercedes W09 presenterad!

Mercedes F1 W09 EQ Power+

Nu har även Mercedes-AMG Petronas visat upp sin bil för 2018 – W09, eller Mercedes F1 W09 EQ Power+ som är dess fullständiga namn.

Det fanns en hel del intressant att notera på bilens som Lewis Hamilton och Valtteri Bottas ska försöka ta teamets femte raka konstruktörsvm-titel med. Efter att ha kollat runt lite vad designexperter har att säga så verkar hjulupphängningarna både bak och fram ha lite annorlunda utseende med en väldig hög infästning på övre bärarmen, gissningsvis för bättre luftflöde. I övrigt kan man se att ytterligare kanaler har tillförts luftintaget ovanför föraren, precis som de flesta andra bilar vi sett har W09 höga luftintag till kylarna med ordentligt indrag nertill och en liten extra vinge (typ monkeyseat) vid avgasmynningen. Nya Mercedesbilen är också väldigt komplicerad aerodynamiskt framför luftintagen till kylarna..

Lewis Hamiltons kommentar är att bilen är en vidareutveckling av fjolårets och är på utsidan väldigt lik 2017-bilen men menar att den bättre på alla områden och många förbättringar finns framförallt under skalet.

Toto Wolff hade ingen avvikande åsikt mot den Lewis hade men var väldigt kritisk mot utseendet på Halo som han direkt skulle såga bort om han fick. Tror vi kan tolka detta som att den extra vikten Halo innebär sannolikt är ett bekymmer för Mercedes. Hur den ser ut har Toto veta länge och någon anledning att gå på som han gjorde av det skälet känns märkligt.

W09 är bilen att slå även i år och det blir väldigt spännande och se vad Ferrari och Red Bull kan erbjuda för motstånd. Skulle även vara intressant att se Mercedes lite mer under press under året och hur man då skulle klara en sådan situation.

Mercedes F1 W09 EQ Power+