Ferrari SF71H visad

Ferrari SF71H 01

SF71H, så heter årets utmanare från Ferrari som Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel ska försöka slå, i första hand, Mercedes med. Rent färgmässigt har man valt att göra merparten av bilen röd (surprise) men faktum är att bilen i år ÄR mer röd än tidigare årgångar på ett tag, detta inkluderar då förstås även Halo.

Själva bilen är en vidareutveckling av fjolårets SF70H med en stor skillnad, den har en längre hjulbas. I övrigt har man, precis som Mercedes, förfinat konceptet från förra året men där mycket arbete gått in i att bli än mer aggressiva kring bilens tämligen revolutionerande luftintag till kylarna.

Halo är som jag skrev röd och ifrån Ferrarihåll kom inga klagomål på att den sitter där, Kimi Räikkönen sa bl a att den inte gör någon större skillnad alls mot tidigare och när den nu funnits med i designen av bilen redan från start så räknade han helt kallt med inte märka av den alls. Läste f ö att FIA testat detta med att ta sig ur bilen med Halo monterad och då använt sig av en lite äldre gentleman (typ min ålderJ runt 50) och inte alls lika atletisk som förarna är och han hade inga som helst problem med att ta sig ur på den stipulerade tiden.