Intervju: Marcus Ericsson om det nya kontraktet!

Drivers Leclerc and Ericcson pose next to the Alfa Romeo Sauber F1 car during a presentation in Arese

Marcus Ericsson och Charles Leclerc tillsammans på scenen vid presentationen av Sauber och Alfa Romeo i Milano idag.

Tidigare idag blev det alltså klart att Marcus Ericsson fortsätter med Sauber även 2018, en lång nervös väntan på att få detta bekräftat är därmed slut. Jag fick tag i Marcus Ericsson på plats i Milano vi den presspresentation som hölls vid lunchtid och det var en lättad Ericsson efter dagens besked.

Skönt att äntligen få detta offentligt?

- Självklart är det skönt att allt nu är klart. Det har varit några nervösa veckor innan man fick beskedet att det blir Formel 1 även nästa säsong och det känns extra kul att det blir med Sauber även fortsättningsvis, speciellt när Alfa Romeo nu även finns med som en stor sponsor och partner.

Jag på tal om detta, det är en ganska mäktig vändning som teamet tagit på lite drygt ett och ett halvt år.

- Jag det får man verkligen säga där de nya ägarna på extremt kort tid fått ihop något som på lite sikt kan bli hur bra som helst. Men redan till nästa säsong känns det som att vi kan ha en konkurrenskraftig bil, åtminstone så stark att vi redan i Melbourne i mars kan köra om VM-poäng.

- Det har varit en ganska tuff karriär i Formel 1 så här långt där det varit svårt att visa vad man egentligen går för med bilar som hela tiden hållit till i den bakre delen av startfältet. Sauber tillsammans med Alfa Romeo bör innebära att jag nu för första gången ska kunna vara med bra mycket högre upp på gridden.

Ny teamkamrat nästa säsong i 20-årige Charles Leclerc, regerande F2-mästare, ni har lärt känna varandra mot slutet av årets säsong när han hoppat in och kört fredagsträningar. Hur ser du på detta?

- Charles Leclerc är en superduktig förare som verkligen dominerat i F2 i år och blir självklart en svår motståndare nästa säsong. Att många håller honom högt gör bara jobbet att slå honom än mer inspirerande. Charles Leclerc är också Ferraris nya superjunior men jag är säker på att vi kommer arbeta bra ihop för att utveckla bilen på bästa sätt nästa säsong. Att slå sin teamkompis är på något sätt målsättningen varje säsong och det är ingen skillnad under 2018.

Får väl säga grattis då till förnyat kontrakt!

-  Tusen tack känns verkligen riktig skönt att allt nu är klart!