Aston Martin ny titelsponsor för Red Bull.

Red Bull Aston Martin

Red Bull har bekräftat att Aston Martin nu utvidgar sitt samarbete med Red Bull Racing, som hittills mest innefattat ett samarbete kring den nya supersportbilen Aston Martin Valkyrie, till att från och med nästa säsong vara ett huvudsponsorskap. Från 2018 kommer teamet att officiellt heta Aston Martin Red Bull Racing och som en del i detta sponsorskap har ett Advanced Performance Centre byggts i Milton Keynes inne på Red Bull Racings område.Jag antar att man i utbyte mot pengar får tillgång till Red Bulls varumärke, Formel 1-teamets resurser rent tekniskt och kan nu att starta fler nya innovativa sportbilsprojekt.

Detta är första gången på ett ganska långt tag som vi ser en ny titelsponsor komma in i F1, ett företag som ser fördelen med att för en större summa pengar synas ihop med ett F1-team. Hondas engagemang i Mclaren kan också ses som ett huvudsponsorskap men inte riktigt på samma sätt då de hade en liten annan agenda med tillverkning av egna motorer. Just detta är också intressant med Aston Martin som för närvarande inte har några planer på att börja producera motorer för F1. Det man sagt är man noga håller koll på hur ett kommande motorreglemente kommer se ut men att man under inga omständigheter ger sig in i ett motorkrig utan några som helt begränsningar när det gäller kostnader. Personligen tror jag att det ligger väldigt långt bort för Aston Martin att börja bygga F1-motorer oavsett reglemente.

Aston Martins ökade engagemang i Red Bull är något väldigt positivt för sporten som behöver locka till sig andra vägar att tjäna ihop pengarna till budgeten än bara genom att pungslå TV-bolag och racearrangörer. Självklart är vi fortfarande långt ifrån de intäkter som fanns på t ex tobaksbolagens tid men detta är ett område som behöver utvecklas igen och då kan kanske Aston Martin till Red Bull ändå kan väcka tanken hos fler som då åtminstone gör lite research för att se om en öppning finns.