Frederic Vasseur klar som ny teamchef för Sauber…

Frederic Vasseur blir ny teamchef hos Sauber

Frederic Vasseur blir ny teamchef hos Sauber

Idag kom så beskedet som många väntat på, vem som tar över efter Monisha Kaltenborn som teamchef i Sauber. Inte helt oväntat är det fransmannen Frederic Vasseur som idag bekräftats som ny teamchef och som med omedelbar verkan nu tar över ansvaret för det Schweiziska teamet.

Frederic Vasseur har en gedigen bakgrund inom racing och kommer närmast från Renault där han  förra säsongen hade samma titel som han nu får hos Sauber men som han lämnade i förtid efter vissa meningsskiljaktigheter kring hur teamet skulle drivas.

Det hela började dock 1996 för Vasseur när han tillsammans med Renault startade teamet ASM som han redan 1998 vann det franska F3-mästerskapet med. Därefter blev det även segrar i F3 Euroseries med Mercedes som motorpartner, då med förare som Jamie Green, Lewis Hamilton, Paul Di Resta och Romain Grosejan mellan åren 2004-2007.

2004 startade Frederic Vasseur tillsammans med Nicolas Todt även ART och vann bl a GP2-titeln med Nico Rosberg och Lewis Hamilton 2005 och 2006.

Frederic Vasseur är ett aktat namn inom motorsporten och är ett väldigt starkt kort som nu tar över rodret i Sauber vilket ger välbehövligt tydliga signaler om att det faktiskt är på väg att bli lite ordning i teamet. Visserligen dök det igår upp uppgifter om att det nya motoravtalet med Honda inte blir av för 2018 men om jag förstått saken rätt så är det nödvändigtvis inte något negativt. Vad som kommer hända på motorsidan kommer enligt uppgift att klarna inom inte alltför lång framtid. Det känns väl kanske inte heller som att ”Fred” Vasseur skulle hoppa på detta nya jobb om han inte visste att motorbiten var löst.. eller vad tror ni?