Europapremiär…

Gråa moln över Circuit de Catalunya Barcelona

Gråa moln över Circuit de Catalunya Barcelona

På plats i Barcelona och Spanien och möttes denna första dag av ösregn som nu mitt på dagen övergått i växlande molnighet. Prognosen för helgen är lite varierande men det mesta talar för torrt under fredag och lördag med risk för skurar under söndagen. Precis nu när detta skrivs under eftermiddagen torsdag har det börjat regna igen.

Europapremiär är det och i och med detta, som jag varit inne på i tidigare inlägg, många uppdateringar på bilarna. Detta gäller även Sauber som har en del nytt men inte allt man hade planerat. Stort fokus har legat på att lösa problemen med kylningen av intercoolern som gjort att man inte kunnat få ut max effekt ur motorn under inledningen av säsongen och det säger teamet själva att man lyckats med. I övrigt finns det en ny bakvinge, några små detaljer på framvingen och nya luftintag till bromsarna. Det skulle även varit ett nytt golv klart till bilarna men detta hann man inte få klart och det nya golvet kommer först till Monacohelgen.

Delvis ny framvinge för Sauber denna helg, en av många uppdateringar på plats i Spanien

Delvis ny framvinge för Sauber denna helg, en av många uppdateringar på plats i Spanien

Blir överlag spännande och se vilka framsteg teamen tar den här helgen där flera har högt ställda förväntningar på det som testats fram. Force India säger t ex att man med sitt uppdateringpaket siktar på att ta sig ikapp Red Bull som i sin tur, med sina nya delar, snarare siktar på att ta upp jakten på Ferrari och Mercedes än att hålla Force India bakom sig. Renault har, precis som Sauber, en ny bakvinge men även nya barge boards, de delar som var nya till Rysslands GP fungerade enligt teamet tillfredsställande och man fortsätter jaga tiondelar för att ta sig högre upp i mittfältet där man just ju befinner sig, fram till täten är det dock en bra bit fortfarande. Som sagt mycket nytt på samtliga bilar denna helg och det blir spännande att följa morgondagens träningar till att börja med.

Just nu när jag skriver detta pågår presskonferensen för full och för första gången den här säsongen är Marcus Ericsson med tillsammans med Lewis Hamilton och fjolårsvinnaren Max Verstappen, Marcus räknade därmed inte med att få massor med frågor från den församlade pressen:) Lewis Hamilton tog även med sig en av sina bulldoggar, Roscoe, som dock valde att hänga under bordet under presskonferensen, troligen inte helt bekväm med uppmärksamheten.

Formel 1 har dragit igång Formula 1 Fan Festival denna helg

Formel 1 har dragit igång Formula 1 Fan Festival denna helg

Avslutningsvis har Formel 1 (FOM) nu börjat se över hur man kan aktivera publiken på plats lite mer och har skapat något som kallas Formula 1 Fan Festival som drar igång för första gången denna helg. Unde helgen anordnas en mängd olika tävlingar för fansen på plats där man bl a kan vinna exklusiva Paddock club-pass. En lycklig vinnare under helgen kan också få chansen till en extra speciell upplevelse, på plats finns nämligen för första gången en två sitsig F1-bil under namnet Formula One Experience. Teamet som sköter den bilen har en imponerande set up nere i depån i garaget bredvid Sauber och det hela drivs av en gammal bekanting i depån, Keith Wiggins som bl a grundade det tidigare F1-teamet Pacific. Den tvåsitsiga bilen är en gammal bekanting som Paul Stoddart byggde när han ägde Minardi en gång i tiden vilket bör betyda att publiken får uppleva en gammal V10 motor igen, vill du läsa med om vad Formula 1 Fan Festival är kan du göra det här.