Värmeslaget…

Marcus Ericsson besökte inspelningen av veckans F1-podd i Bahrain

Marcus Ericsson besökte inspelningen av veckans F1-podd i Bahrain

På plats i Bahrain och strax avklarad mediadag för oss, vi ska bara spela in ett roligt reportage på gokartbanan där vi ska ta reda på vilken generation F2-förare som faktiskt är snabbast. Gustav Malja, Rickard Rydell och Eje Elgh, en nuvarande F2 förare och två med förflutet i F2 (Rydell i F3000) ska köra race mot varandra vilket vi ser fram mot att se resultatet av. Det ryktas redan om mutor i omlopp för att få fördelar i detta mycket prestigefyllda race.

Annars är man rätt tagen av värmen här nere, mellan 35-40 grader hela dagen och även om det är låg luftfuktighet så tar det på krafterna. Värmen kommer givetvis också att påverka förare och bilar, nu när jag skriver detta är det 34 grader och detta motsvarar tidsmässigt en halvtimme innan racestart. Däcken kommer självklart att slitas extra hårt men främst är man orolig över kylningen på bilarna som man helt enkelt måste ha kontroll på. För att få det så måste man sannolikt öppna upp karossen lite mer än vanligt och detta påverkar i sin tur aerodynamiken, den som eventuellt kan klara sig ändå har en stor fördel mot konkurrenterna. Sauber är ett team som haft problem med kylningen under inledningen på säsongen, detta trots fjolårsmotor från Ferrari som man rimligen har bra data från när det gäller just detta på bilen. Vid överhettning får man dra ner på effekten och den är det ju brist på, jämfört med årets motorer, redan innan. Marcus Ericsson berättade för oss i veckans F1-podd att man har lite nyheter på bilen för att få bättre ordning på detta, låt oss hoppas det fungerar i verkligheten också.

Under mediastunden nere i mixed zone på eftermiddagen fick vi alla möjlighet att prata kort med Fernando Alonso som såg synnerligen nöjd och glad ut efter beskedet att han kör Indy 500 om ca fem veckor. När jag påtalade och frågade hur det kändes att vara rookie igen så drog han på munnen och höll med om att det är en annorlunda känsla som han inte upplevt på många år. Lewis Hamilton fick frågan vad han tycker om Alonsos inhopp och om han skulle kunna tänka sig göra samma sak och meddelade rakt att han absolut kan tänka sig att köra en annan kategori men att han inte är speciellt förtjust i just Indycar. Detta kan man ju tolka som man vill men jag tror att Hamilton åtminstone kan tänka sig en tur på LeMans va det lider men att detta är knappast aktuellt just nu.

Är ni sugna på senaste F1-podden med bl a Marcus Ericsson i en intervju så finns den här. Vi pratar såklart en hel del om Alonso och hans Indyäventyr men också om Pascal Wehrlein och vår/min teori om varför han nu är tvungen att köra i Bahrain. Mycket nöje!