Ordkrig mellan skandinaverna??

Marcus Ericsson och Kevin Magnussen öga mot öga efter kollisionen på första varvet igår

Marcus Ericsson och Kevin Magnussen öga mot öga efter kollisionen på första varvet igår

TT, som skriver det mesta av sportartiklarna åt SvD, har summerat gårdagens Formel 1-premiär i dagens tidning och där har man även snappat upp att det skulle vara någon slags osämja mellan Kevin Magnussen och Marcus Ericsson efter gårdagens lopp med ”ordkrig” om vem som faktiskt var skyldig till det som hände på första varvet. Ursprungligen kommer uppgiften från danska Ekstrabladet som efter loppet intervjuat Haas Günther Steiner som var tämligen irriterad på att Ericsson helt onödigt försökte köra om deras förare, dessutom var ju Steiner irriterad över att Ericsson, enligt honom, varit i vägen för en av deras bilar under kvalet vilket föranledde Steiner att tycka att Ericsson inte vet var han är på banan.

Ericsson_Marcus
Re 1 lap incident, no hard feelings between me and @KevinMagnussen . He came up after the race and apologised so we’re all good #ME9 #F12017
27 mars 2017 07:53

I själva verket var det så att Kevin Magnussen efter loppet gått fram till Marcus Ericsson och bett om ursäkt för det inträffade då han låst upp sina bakbromsar in i kurva 3 på första varvet. Han var chanslös att få stopp på bilen i tid vilket i sin tur gjorde att han körde upp på banmarkeringen och understyrde in i Ericssons bil. Slutsatsen blir väl att Steiner, som medgav att han inte tittat så noga på situationen, troligen blev intervjuad vid ”fel” tillfälle och i irritationen över en dubbel DNF för teamet inte var helt imponerad över situationen som helhet och letade syndabock. Günther Steiner har normalt sett koll på läget men denna gång blev det galet och att en dansk tidning citerar honom är inte konstigt med tanke på vilka som var inblandade. Kanske borde TT ha tittat situationen (igen?) som var tämligen glasklar för alla (utom möjligen Steiner då) och eventuellt också sökt en kommentar från svenskt håll om man nu skulle skriva om det.