Nedräkningen fortsätter…

Sauber firar 25 år i Formel 1 med en specialtårta

Sauber firar 25 år i Formel 1 med en specialtårta

Teamen på plats i Australien och för Sauber har helgen börjat med att man fått en specialtårta för att fira 25 årsjubileet av deltagande i Formel 1, inte bara en specialtårta den såg också lite speciell ut:)

Under dagen idag har en del kanske sett bilder som visar att även Sauber har en s k T-wing monterad på motorkåpan, man följer därmed de flesta andra teamens exempel med en liten extra vinge baktill på hajfenan för att än mer hjälpa till att stabilisera luften mot bakvingen.

T-wing nu även på Sauber C36

T-wing nu även på Sauber C36

Har försökt få reda på om det är några andra nyheter på Sauber C36 till helgen, enligt uppgift är det lite smågrejer som det är tveksamt om de är så speciellt synliga. Det man däremot gör är att köra de båda bilarna med lite olika spec när det gäller golv, bardeboards och liknande. Som ni kanske kommer ihåg tvingades man backa tillbaka till det ursprungliga aeropaketet under testerna trots att ett nytt fanns tillgängligt under vecka 2. Nu har man analyserat data från testen och säkerligen gjort vissa justeringar på senaste aeropaketet och under fredagen kommer man att köra med båda paketen på bilarna för att se vilket som fungerar bäst och framförallt få en ännu bättre bild av vad som eventuellt behöver justeras

Vem av förarna som kör med vad har jag ingen aning om ännu men jag skulle gissa att Marcus kommer att testa det nya, då han inte var speciellt nöjd med hur det kändes i Barcelona, för att se om man kommit åt problemet med bilens dåliga balans. Det äldre paketet vet man lite mer var man har och därför känns det logiskt att göra på det sättet och låta Pascal, som kört minst av dem, att vara en slags referens, men detta är min spekulation än så länge hoppas få klart besked till spänningen på fredag morgon.

Esteban Ocons rosa hjälm

Esteban Ocons rosa hjälm

Såg också en bild på Esteban Ocons hjälm som även den är hiskeligt rosa, som ni vet har Force India säkrat en ny sponsor som kommer att exponera väldigt tydligt då hela bilen är rosa. Detsamma gäller också de båda förarnas hjälmar och overaller, man börjar försiktigt undra hur mycket BWT egentligen betalt för denna VÄLDIGT tydliga exponering.