Missad dopingkontroll…

Två dagars testning återstår här i Barcelona

Två dagars testning återstår här i Barcelona

God morgon, dag 3 av den avslutande testveckan drar igång nu, mer och mer börjar vi se vad respektive team verkligen har att ge. Barcelona bjuder nu på morgonen på fortsatt perfekt väder, ca 11 grader och stigande till knappt 20 mitt på dagen. Har sällan varit så gynnsamma förhållanden under en hel försäsongstest som denna upplaga. Har upplevt alla typer av väder under de år jag bevakat försäsongerna på nära håll, allt från närmast sommar till 5 grader och regn.

Morgonen började annars lite speciellt, Fotomange, Eje och jag bor på samma hotell som Marcus Ericsson och Alex Elgh. Vid frukosten kommen en man fram till Magnus och frågar om han är Mr Ericsson, Mange svarar givetvis nej och inget mer med det. När jag och Eje sedan kommer till frukost kommer samma man igen och letar efter Marcus och det visar sig vara en dopingkontrollant som är där för att ta ett test på Marcus.

När det gäller sådana här tester så görs de såklart oannonserade och varje idrottsman måste uppge tre månader i förväg var han ska befinna sig hela tiden för att kontrollanten ska kunna dyka upp och ta sina prover. Just idag hade Marcus uppgett att han skulle vara på hotellet mellan 06.00 – 07.00 men de hade åkt redan 06.40 och därför missade kontrollanten sin slot. Nu löste det sig då han helt enkelt fick åka med ut till banan och ta provet där.

Full fart på banan lär det som sagt bli idag med fortsatta utvärderingar av däck, uppdateringar men också lite fullfartsvarv för att få rätt känsla även i det avseendet. Igår såg vi t ex Felipe Massa ligga på ordentligt då det var hans sista dag i bilen och jag tror fler och fler följer deras exempel idag. Sauber planerar för att köra mer s k ”performance running” på förmiddagarna och racesimulationer på eftermiddagen. Man delar fortsatt dagarna mellan förarna och detta har självklart med tanke på Pascal Wehrleins fysiska status. Oavsett vad han sagt så anar jag att han haft det riktigt tufft och inte klarar inte att köra för långa pass då han är långt efter träningsmässigt. Wehrlein måste verkligen ta vara på den tid som finns tillgänglig fram till premiären för att träna hårt, Australiens GP kan annars bli en riktig mardröm för honom.