Red Bull mörkar?

Är denna bil långt ifrån vad vi får se till premiären i Melbourne?

Är denna bil långt ifrån vad vi får se till premiären i Melbourne?

Har haft en bra förmiddag nere i paddock med flera intressanta samtal och en sak som jag fått frågan om i LIVE-flödet, om det stämmer att Red Bull är här med en bil som långt ifrån kommer vara den som är här nästa vecka eller för all del i Melbourne. Jag själv var lite tveksam till detta då det är så få kördagar innan premiären men enligt en insatt person så verkar det stämma att man är här med en bil mest för att bekräfta drivlinan fungerar och att konceptet i stort är som deras datasimulationer visat.

Red Bull är enligt uppgift så säkra på sina data att de kan vänta ända in i det längsta med att hänga på de ”riktiga” grejerna på bilen och kan därför vara reaktiva med eventuella ändringar. De flesta andra team har betydligt längre ställtid för att få fram uppdateringar jämfört med Red Bull vilket ger dem en stor fördel i det avseendet plus att man blir svåra att kopiera. Så svaret på den fråga som jag fick är nog att Red Bull kanske inte ”mörkar” men ändå väljer att vänta med det senaste på bilen och därmed finns anledning och tro att de är med där framme på riktigt allvar med Ferrari och Mercedes.

Jörg Zander är för den här säsongen ny technical director hos Sauber

Jörg Zander är för den här säsongen ny technical director hos Sauber

Har även under förmiddagen gjort en väldigt spännande intervju med Saubers nye Tech Director Jörg Zander som anslöt till sitt ”gamla” team (chefdesigner på Sauber BMW för några år sedan) efter att närmast ha kommit från Audis sportvagnssatsning där han hade samma befattning. Zander uppfattar jag som en väldigt trygg person som man snabbt känner stort förtroende för, ni hör en lång en ganska lång intervju med honom i veckans  F1-podd som kommer ut mot kvällen.

Betydligt bättre fart på Marcus Ericsson och Sauber idag

Betydligt bättre fart på Marcus Ericsson och Sauber idag

Att Sauber gör framsteg syns tydligt idag då Marcus under förmiddagen, på supersoft, slog till med 1.21.8 och Jörg Zander ursäktade sin sena ankomst till intervjun med att man var just nu i ett intressant läge med bilen och bad mig med ett leende kolla på tidtagningen – Han hade onekligen rätt, som vi sa i gårdagens magasin ska vi nog inte dödförklara Sauber riktigt än och efter att ha träffat Jörg Zander är åtminstone jag helt övertygad om att vi inte ska det.