Observationer från bankanten…

 

T1 @circuitdebcncat @officialtororosso #f1testing

Ett inlägg delat av Janne Blomqvist (@f1janneb)

Precis tillbaka efter en lång härlig stund längs banan. Det är sannerligen imponerande att se årets bilar i action på riktigt, stod t ex på utsidan kurva 3 där det enligt uppgift ska gå så mycket som 30-40 km/t snabbare i år mot förra året. Det är svårt att bedöma farten när man bara står och tittar men bilarna är som klistrade mot asfalten genom det partiet där det säkert går upp mot 280 km/t med årets bilar och däck. En annan sak man märker är att däckskriket är borta, de nya däcken låter inte som från en amerikansk biljakt längre vilket är uppskattat och de verkar även betydligt mer hållbara. Stod och såg Lewis Hamilton uppe på utsidan av kurva 12 varv efter varv utan tillstymmelse till vare sig över- eller understyrning. Det är enorm skillnad mot förra året då man ofta såg bilarna behöva korrigeras och orma sig under gaspådrag. Apropå Mercedes så verkar bilen så fantastiskt lättkörd, progressiv under gaspådrag och verkar inte ställa till med några bekymmer under inbromsning t ex i kurva 10 eller kurva 1

Mclaren MCL32 T10 @circuitdebcncat #f1testing Ett inlägg delat av Janne Blomqvist (@f1janneb)

I övrigt har vi läst oss till att arrangören av Rysslands GP meddelar att man förlängt kontraktet med Formel 1 fram till 2025.

Sauber har inte kört mer än 2 installationsvarv ännu och jag fick precis reda på att man blivit tvungen att byta motor, inget riktigt flyt så här långt för Sauberteamet. Det är rent allmänt snålt med varv från flera av teamen, Williams bara 12 varv, Force India 6 och Haas har gjort 5 varv när jag skriver detta.