Mer problem för Mclaren…

Stoffel Vandoorne har också haft sin beskärda del av tekniska problem

Stoffel Vandoorne har också haft sin beskärda del av tekniska problem

Går lite trögt för vissa team där t ex Sauber stått hela förmiddagen efter att ha tvingats byta motor, om bytet har att göra med Giovinazzis snurrig den lilla stund har var på banan är oklart men motorbyte blev det och det var enligt uppgift relaterat till turbon.

https://www.youtube.com/watch?v=EbM2-oG2gHQ&feature=youtu.be

Mclaren har som jag rapporterat tidigare problem med designen på sin oljetank och trots att man försökt justera den har man inte lyckats lösa problemet fullt ut, ingen permanent lösning förrän tidigast i morgon. Som detta inte var nog så fick man nu, efter första halvan av andra dagen, byta motor igen då man tappat effekt i den som använts under förmiddagen av Stoffel Vandoorne. Vi får se om Mclaren kommer ut mer idag då byte av motor är tidsödande nuförtiden. Även om jag tror man borde hinna innan dagen är slut är det möjligt att man väljer att inte köra mer i väntan på att få sin nya oljetank.

I skrivande stund (10 min innan lunchuppehåll) får vi rödflagg när Esteban Ocon stannat sin bil i kurva 10 och måste bärgas hem till depån.

Lance Stroll kör för Williams idag och som jag skrev tidigare idag började han dagen med att missa var hans depåplats var och tvingades till ett extra installationsvarv. 12 varv har kanadensaren hunnit med idag och under den tiden blev det en snurrig som troligen är anledningen att bilen stått större delen av förmiddagen i garaget. Precis nu fick jag också reda på att avåkningen skadade bilen så illa att nya delar behövs, delar som måste inväntas så ingen mer körning för Williams idag. Tuff start för Williams rookie!

https://www.youtube.com/watch?v=4TeRxNEmIMs&feature=youtu.be

Längst fram dundrar Mercedes och Lewis Hamilton på med 64 varv så här långt, fortsätter rulla på utan några rapporterade problem och ser dessutom väldigt fin ut på banan. Dessutom var Hamilton ute en sväng på supersoft och gjorde 1.20 höga något som enligt uppgift kunde blivit ner mot 1.20 låga om han hållit ihop sista sektorn bättre på sitt varv. Mercedes har även testat lite nytt på bilen idag med en s k dubbel T-wing, allt för att ännu mer effektivt få bakvingen att fungera

@mercedesamgf1 @lewishamilton W08 T13,14,15 and 16 @circuitdebcncat #f1testing

Ett inlägg delat av Janne Blomqvist (@f1janneb)

Renault har inte varit ute alls än så länge idag och det är faktiskt planerat då man väntar in nya delar som var tvunget att tillverkas under natten. Jolyon Palmers pappa Jonathan, som jag träffade i depån för en stund sedan, berättade att det bl a var luftintagen till bromsarna som inte höll och modifieringar krävdes. Under eftermiddagen väntas man dock komma ut med ett späckat testschema att gå igenom.

Precis nu, just innan lunchuppehållet, då vi fått grön flagg igen en kort stund rullar faktiskt både Sauber och Renault ut på banan, skönt för båda då man förhoppningsvis kan börja med lite testarbete direkt efter lunch när installationsvarven nu är avklarade

Tiderna vid lunch dag 2 Barcelona test 1

1 Lewis Hamilton Mercedes 1m20.983ss 1m20.983s 56
2 Kimi Raikkonen Ferrari 1m22.831ss 1.848s 47
3 Esteban Ocon Force India/Mercedes 1m23.180ss 2.197s 27
4 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1m23.200ss 2.217s 36
5 Max Verstappen Red Bull/Renault 1m23.212ss 2.229s 31
6 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1m25.012ss 4.029s 44
7 Lance Stroll Williams/Mercedes 1m26.040ss 5.057s 12
8 Stoffel Vandoorne McLaren/Honda 1m26.201ss 5.218s 29
9 Antonio Giovinazzi Sauber/Ferrari 1m33.741ss 12.758s 5
10 Jolyon Palmer Renault - - 1