Dag 2 i Barcelona…

Tatiana Calderon blir utvecklingsförare hos Sauber

Tatiana Calderon blir utvecklingsförare hos Sauber

Då gör vi oss redo för andra dagen här i Barcelona där vädret är fortsatt bra, lite mer moln nu på morgonen men sköna 12 grader i luften. Förarna gör sig redo runt om i paddock och ett par debutanter får vi se idag med Lance Stroll i Williams bil och Antonio Giovinazzi som tar över efter Marcus Ericsson i Sauber. Mötte förresten Giovinazzi hos Sauber nyss i splitterny uniform som såg lite tight ut vilket vi alla där inne skrattande noterade och med ett stort leende forn Antonio tillbaka. Spännande dag för Italienaren och vi får hoppas det är lite mer fart i bilen också.

Apropå Sauber så skickade man i morse ut ett pressmeddelande att man anlitat 23-åriga Colombianskan Tatiana Calderon som utvecklingsförare kommande säsong, vilket i praktiken betyder att Sauber nu har tillgång till simulator för sina förare och att hon får finnas i depån och utnyttja den plattform som detta innebär. Calderon körde förra säsongen i GP3 och kommer fortsätta där även i år.

Just det, det har florerat uppgifter om väldigt låg toppfart på Sauberbilen igår, dessa är inte korrekta utan en notering tagen när Sauber inte gått för fullt förbi mätningen, sådana mätningar görs hela tiden man var gott och väl över 300kph igår.

Påminner om startuppställningarna för denna test

Line up för test 1

Line up för test 1