”Det tog lite tid att anpassa sig”

En problemfylld dag så här långt för Fernando Alonso och Mclaren Honda

En problemfylld dag så här långt för Fernando Alonso och Mclaren Honda

Precis tillbaka efter lite spaning ”trackside”, stod vid kurva 10 och såg bilarna. Inte mycket att säga om det, svårt att riktig ha någon uppfattning. Såg bl a en Toro Rosso ladda på lite och konstaterade även med bredare däck är det ibland svårt med greppet.

Kul också att konstatera att Mclaren Honda gör lite varv till slut efter en miserabel start på denna första testdag. Fernando Alonso fick till slut en ny motor och har nu gjort hela 8 varv men samtidigt  en skaplig tid på 1.25, nu var det på supersoft så det kanske inte var så förvånande trots allt. Honda meddelar att man bytte motor för att kunna köra under eftermiddagen samtidigt som man fortsätter att undersöka vad som orsakade problemen med oljesystemet på den första motorn.

Pratade också lite mer med Marcus Ericsson som lite mer detaljerat beskrev skillnaden i årets bilar och däck mot fjolårets. Den största skillnaden är som beskrivits förr genom snabba kurvor där det helt klart är mer grepp. Marcus sa också att det stor skillnad under inbromsning där hans gamla referenser inte stämde alls och att det tog lite tid att anpassa sig, på vissa ställe bedömde han att tvingats korta bromssträckan med så mycket som 20 m, en uppskattning såklart men samtidigt en fingervisning om hur mycket mer grepp man har nu. Första tanken när han kände detta var hur svårt det kommer bli att bromsa sig förbi en annan bil och det kanske kan oroa litegrann ur underhållningssynpunkt.

Marcus Ericsson har fortsatt arbetet under eftermiddagen med att ”scanna” bilen med lite olika set up och var väl inte supernöjd med balansen som var lite inkonsekvent. Efter en stund i garaget för diverse justeringar är han snart på väg ut igen, blir troligen några var våp soft också innan dagen är slut.