Då är vi igång…

Marcus Ericsson kör första dagens tester för Sauber

Marcus Ericsson kör första dagens tester för Sauber

Då har äntligen försäsongen dragit igång på allvar med de första varven den första test av 2 som körs här i Barcelona. Än så länge bara några enstaka installationsvarv för några av teamen men jag gissar att vi får betydligt fler varv från samtliga ganska snart.

Måste säga att årets bilar är en fröjd att se i verkligheten, på banan, och jag hoppas det kommer framgå även i TV-rutan så småningom. Marcus Ericsson kör Sauberbilen denna första dag och det var någon som frågade mig varför man väljer honom dag 1 men det är rätt naturligt med tanke påa tt de första intrycken är viktiga och att den som ersätter Pascal Wehrlein, Italienaren Antonio Giovinazzi är väldigt oerfaren.

Här har ni också teamens uppställningar för testen.

Line up för test 1

Line up för test 1

Som ni märkt har vi gjort vissa justeringar för rapporteringen och väljer i år att inte LIVE rapportera hela tiden, blir istället uppdateringar under dagen med lite korta rapporter om det som sker, detta för att jag ska få en bättre bild av saker ting och även hinna prata lite med folk allt eftersom, allt för en ännu bättre service.

Vädret här nere är alldeles prima med 10 grader och sol just nu och stigande temperatur under dagen, troligen upp mot 15-16 grader.