Antonio Giovinazzi laddad inför testkörningen…

Antonio Giovinazzi hoppar in för skadade Pascal Wehrlein denna första test

Antonio Giovinazzi hoppar in för skadade Pascal Wehrlein denna första test

Fick en kort pratstund med Pascal Wehrleins ersättare denna test hos Sauber, Italienaren Antonio Giovinazzi, som berättade att han givetvis ser väldigt mycket fram mot att köra i morgon, ”a big opportunity” som han själv uttryckte det. Det är ju fortfarande oklart om det blir körning för Giovinazzi även under test 2, är Wehrlein fortfarande inte körbar till dess så är det mycket som talar för att han även kör i Melbourne, dock verkar rehabiliteringen för Wehrlein gå bra och han kan ev köra nästa vecka, beslut tas inom de närmaste dagarna

Som situationen har blivit med utnämningen som tredjeförare i Ferrari och uppdraget hos Sauber så blir det inget GP2  i år. Jag frågade också om han kommer köra något för Ferrari och han bekräftade att det blir körning under testen i Bahrain, dock är inget bestämt om det blir båda dagarna eller enbart den ena.

Inför morgondagen har det handlat väldigt mycket om att plugga in rattens olika funktioner och där har han haft hjälp av att köra Ferraris simulator en hel del och för tre veckor sedan fick han också chansen att köra Ferrari 2015-bil. Vidare sa han att det turligt nog är så att Saubers ratt och den som Ferrari använder påminner om varandra så det ska inte var något större problem.

I övrigt här nere har vi fortfarande inte sett något mer av Mclaren och Fernando Alonso som bara fick ett installationsvarv innan man upptäckte ett problem med oljesystemet, ett fel som väntades ta 4-5 timmar att åtgärda då man måste plocka ner motorn för att komma åt ordentligt.

Problem så här långt för Red Bull (sensor, 4 varv) Mclaren (oljesystem, 1 varv) och Haas (oklart, 7 varv)