Välkommen Mclaren MCL32 [nu med fler bilder]

McLaren MCL32 2017

Så har även Mclaren visat sin bil för året, MCL32, och den ser ut att följa trenden från de flesta övriga teamen som visat sina bilar. Återigen ser vi Hajfenan eller vad vi ska kalla den, en feature som används för att stabilisera luften bakåt mot bakvingen men som även har andra fördelar man kan dra nytta av.

Precis som Ferrari har Mclaren pressen på sig att lyckas nu, eller ska vi kanske säga att det är Honda son har pressen på sig, för mig där det lite 50/50 med var den pressen ska fördelas. Oavsett vad så är det nu slut på ursäkter, nu måste detta anrika team vara med i toppen annars får man nog se detta samarbete mellan Mclaren och Honda som ett stort misslyckande.

Mest iögonfallande på årets bil är förstås färgen som inte blev orange och vit som en del trott utan orange och svart, faktiskt väldigt lik Manor kan jag tycka. Rent designmässigt är det framänden som drar till sig intresse med en lite annorlunda lösning för nosen ett slags flensar som släpper igenom lufta samtidigt som de fast själva framvingen, i övrigt rätt konventionell design för blotta ögat åtminstone.