”Den har helt klart potential”

Marcus Ericsson gjorde igår sina första varv i nya Sauber C36

Marcus Ericsson gjorde igår sina första varv i nya Sauber C36

Pratade alldeles nyss med Marcus Ericsson som är på plats i Spanien fortfarande, han är ju faktiskt den enda, fram till idag, som kört den nya generationen av F1-bil. Även om det var i lugnt tempo och på demonstrationsdäck så fick Marcus ändå lite känsla för vilken potential som finns i år

- Även om man inte kör för för fullt så märker man i snabba kurvor att finns riktigt mycket grepp.

Vilken nytta i övrigt hade ni av gårdagen?

- Vi kunde först och främst göra vår ”roll out” och börja köra igenom diverse systemtester och faktum är att det mesta fungerade som det skulle. Några småsaker behöver korrigeras men det fick vi nu reda på redan igår och har därför troligen sparat några timmar i garaget på måndag.

- I övrigt så är det bra för mig att hoppa ner i bilen, börja bekanta mig med ratten och liksom komma in i körningen på ett smidigt sätt och det blir lite mjukstart när man åker i lite lagom tempo för filmningens skull.

- Man märker ändå en sak tycker jag, den (bilen) har helt klart potential. Sedan har man ingen aning om vad räcker till förrän den ställs mot övriga startfältet.

- I övrigt kunde vi även genomföra några depåstopp och lite provstarter vilket aldrig skadar såklart.

Skönt med en positiv första rapport inför teststarten på måndag med just nu ett litet försprång på konkurrenterna. Idag ska nästa förare i startfältet få en provsmak på vad som komma skall när Valtteri Bottas ska köra Mercedes W08 för första gången i samband med att bilen avtäcks strax efter lunch (12.30).

Det är inte utan att man börjar bli lite sugen på att åka ner till Barcelona nu och ni vet väl att bloggen är på plats som vanligt och rapporterar från samtliga testdagar.