Välkommen Renault RS17

Här har vi Renaults försök till vinnarbil R.S.17

Här har vi Renaults försök till vinnarbil R.S.17

Så var då bli nr 2 eller 3, beroende på hur du räknar (Williams har ju släppt lite datarenderade bilder på sin bil men inte presenterat den ännu), av årets bilar visad, R.S.17 heter den och är Renaults utmanare kommande säsong. Den franska biltillverkaren valde att precis som förra året köra en gammaldags launch med hela dess management på scenen för diverse intervjuer, en rätt tradig historia om jag ska vara ärlig. 

Renault R.S.17

Renault R.S.17

Precis som med Saubers bil så är det enbart synintrycket man kan gå på och då konstaterar man att den blir svart/gul och har en hajfena. Det har spekulerats lite i hur deras nya oljesponsor BP skulle synas på bilen men det verkar vara en traditionell liten logga bara (Castrol), blir nog mer synligt på Mclarens bil som visas senare i veckan.

Renault R30 från 2010

Renault R30 från 2010

R.S.17 påminner i färgschemat en hel del om deras bil från 2010 med undantaget det årets oljesponsor Total som syntes tydligt på ändplattorna på fram och bakvingen.

Mer bilder på Renaults bil kommer allt eftersom vi får in dem.