Pascal Wehrlein nackskadad… OBS! Nu uppdaterad med länk till veckans F1-podd

Pascal Wehrlein är nackskadad och riskerar missa delar av eller hela försäsongstesterna

Pascal Wehrlein är nackskadad och riskerar missa delar av eller hela försäsongstesterna

Igår nåddes vi av nyheten att Saubers Pascal Wehrlein är skadad i nacken efter sin krasch i Race Of Champions i Miami för någon vecka sedan. Det var ett flertal medier som rapporterade detta och det fick Sauber att igår via twitter meddela följande.

Jag har givetvis försökt luska lite mer i detta men den information som finns är den att Pascal Wehrlein just nu genomgår läkarkontroller för sin skadade nacke och att teamet kommer att ge mer information när det finns någon. Sauber meddelar också att det alldeles för tidigt att säga något om huruvida Wehrleins deltagande i de kommande försäsongstesterna är i riskzonen.

https://www.youtube.com/watch?v=Tc6at4Hdk9k

Till att börja med var det en rejäl krasch som Wehrlein var med om och det är inte alls otänkbart att han har sviter av smällen i just nacken och en sådan skada kan bli extra knepig med tanke på att alla förarna i år lägger så mycket tid på att träna just nacken. Skulle Pascal Wehrlein missa hela försäsongen blir ju givetvis hans deltagande i de inledande racen ett stort frågetecken, tror inte teamet sätter honom i bilen i Melbourne utan en enda körd km i Barcelona och det gäller säkerligen också Kinas och Bahrains GP. Första möjligheten för Wehrlein att få testa den nya bilen blir i så fall under testerna efter Bahrains GP där det finns två kördagar tillgängliga.

Detta sätter givetvis Sauber i ett knepigt läge där man eventuellt måste hitta en ersättare med kort varsel. Min första tanke är att man då ringer in Felipe Nasr som känner teamet väl och sannolikt är extremt sugen att hoppa in. Allt är ännu så länge bara spekulationer men helt klart blir det några tuffa dagar för främst Pascal Wehrlein innan han vet om han får klartecken att köra eller inte.

En annan fråga är också hur imponerade Mercedes är över det som skett, en krasch under uppvisning som äventyrar hans körning i början av säsongen är knappast något som imponerar på Wolff och co som ändå fortsätter att investera i hans karriär trots att man valt att lyfta fram Esteban Ocon som deras främsta juniorförare och sådana här grejer kan få bägaren att rinna över en gång för alla.

Det är faktiskt inte första gången som Pascal Wehrlein är inblandad i en uppvisningsincident, 2014 hände en ruggig olycka när han och Nico Rosberg besökte tyska fotbollslandslagets träningsläger och uppvisningskörde på en stängd bana i Spanien. Så här löd Mercedes eget uttalande efter det som hände den gången.

”An accident occurred during a visit to the training camp of the German National Football Team: while driving on a closed circuit, DTM driver Pascal Wehrlein injured two people whom he unexpectedly encountered walking on the closed course.

”We cannot offer any statement concerning the severity of injuries, as both injured parties are currently undergoing medical treatment.

”Pascal Wehrlein was uninjured in the accident. We deeply regret this accident and send wishes of quick recovery to the injured. We will work in full cooperation with the authorities in determining the exact circumstances of the accident.”

Även om inte Pascal Wehrlein hade någon skuld i det som inträffade så är den här typen av publicitet något som en bilfabrikant av Mercedes kaliber inte alls vill veta av.

Här kommer även veckans F1-podd där vi givetvis diskuterar Pascal Wehrlein och om det blir bättre regndäck i år? Vi ringde upp Pirelli och ställde veckans lyssnarfråga. Om du har en lyssnarfråga så ställer du den via min twitter (@f1janneb) eller via #f1podden så kanske den kommer med i någon av de kommande avsnitten.