Det gäller att smörja med rätt grejer…

BP/Castrol kommer leverera olja och bensin till två team kommande säsong

BP/Castrol kommer leverera olja och bensin till två team kommande säsong

Fortsätter att hända grejer denna händelserika ”off season”, har nog aldrig varit med om en liknande period när inga bilar kör där det varit så mycket action som denna gång. Det tog t ex inte många dagar efter att Bernie Ecclestone fått lämna sin post innan det dök upp rykten om att han minsann ska starta en ny konkurrerande serie till Formel 1. Många kännare, med betydligt större insyn i hur Bernie fungerar än jag, menar att detta mycket väl kan vara sant och att han långt ifrån grävt ner någon stridsyxa. Personligen hoppas jag att det inte stämmer, risken är att det blir nästintill genant om det visar sig att han inte vill avgå på ett någorlunda snyggt sätt, hur vi än ser på det så är han trots allt 86 år gammal.

I det nya avsnittet av F1-podden som finns längre ner i inlägget pratar jag och Erik en del om vad som nu händer på FOM:s kontor. Vilka sitter säkert och vilka får gå? En rolig sak som Erik berättar i podden som han fick veta när han var på Formula one broadcast workshop förra veckan är att Bernie hårdnackat vägrat ge Chase Carey en arbetsplats på FOM:s kontor i Kensington.

Angående rubriken så får Mclaren sällskap av Renault när det gäller leverantör av smörjmedel och bensin, Idag meddelade nämligen Renault att man inte fortsätter med franska Total utan byter till BP och Castrol. Senast Renault samarbetade med BP/Castrol var säsongen 1997 och bytet innebär nu att de Renaultmotorer som körs säsongen 2017 kommer att använda olika bränsle. Som ni kanske läste i tidigare inlägg om vilken påverkan lite nya regler för främst bensinen får så blir det grymt intressant och se om det blir någon prestandaskillnad mellan Renaults fabriksteam som då kör BP/Castrol och Red Bull/Toro Rosso som kommer använda Exxon/Mobil.

Här kommer då veckans F1-podd, bl a med en rapport från Marcus Ericssons träningsläger i Los Angeles som Erik Stenborg besökte för ett reportage inför premiären i Melbourne. Erik fick också en lång pratstund med Stefan Johansson som bor i LA, delar av den har en del av er säkert redan sett/hört på viasatsport.se men i podden kommer lite extramaterial där Lövis bl a berättar varför han börjat måla tavlor.