Sista pusselbitarna nu på plats…

De sista pusselbitarna på plats..

De sista pusselbitarna på plats..

Än så länge är det bara Williams som bekräftat att Massa kör för teamet 2017 men det blir samtidigt självklart att Valtteri Bottas då flyttar till Mercedes så någon pressrealese är inte direkt nödvändig från Mercedes även om den lär dyka upp senare under eftermiddagen (Mercedes gick ut med det officiellt strax efter att detta inlägg publicerats). Vad sägs t ex om denna formulering från Williams pressmeddelande

”to replace Valtteri Bottas who the team has released to join Mercedes for the 2017 season”

Felipe Massa menar att han är så motiverad han bara kan vara, han skulle ha tävlat ändå under 2017 men inte i Formel 1 och det var ju faktiskt inte hans eget beslut att lägga av i F1 och därför tror jag honom när han säger sig vara redo att fortsätta. Det kan annars vara lite knepigt att ”ställa om” från att ha bestämt för att slöat till att börja köra igen, finns flera exempel bakåt i tiden med förare som slutat och sedan gjort comeback men utan att riktigt nå gammal god form. I Felipe Massas fall har han egentligen bara avslutat säsongen och nog inte gått in i ”retirement mode” ännu, speciellt som diskussionerna om att han skulle kunna bli aktuell som ersättare till Bottas började så nära inpå det avslutande racet i Abu Dhabi. Jag kan dock inte låt bli att tycka det är lite synd Williams inte vågar gå för någon yngre förmåga, inte någon rookie men en förare med några år på nacken, samtidigt så blev allt så sent i o m att Rosberg bestämde sig för att sluta när alla i praktiken redan var kontraktsbundna.

Valtteri Bottas byter upp sig till 2017 när han ersätter Nico Rosberg hos Mercedes

Valtteri Bottas byter upp sig till 2017 när han ersätter Nico Rosberg hos Mercedes

Valtteri Bottas i Mercedes blir grymt spännande att följa. Den lugne, återhållne Bottas mot den mer och mer utåtriktade Hamilton blir intressant och en kamp jag verkligen ser fram mot att följa, en riktig kulturkrock skulle man kunna säga. Lewis Hamilton är givetvis favorit att dominera men jag är säker på att Bottas kommer bjuda upp till ordentlig kamp, det som kommer skilja från Williams är att han nu hamnar i ett mycket större team med intern politik som ska hanteras. Den familjära stämningen hos Williams tror jag inte att Valtteri kan räkna med att känna hos Mercedes, han kommer säkert att bli mer eller mindre ignorerad av Lewis som inte kommer att ge finländaren den minsta uppmärksamhet. Nu ska vi dock inte gå händelserna i förväg, låt oss vänta och se vad som händer, till att börja med under testerna om en dryg månad.