Lugnt och stilla i mellandagarna…

Inte mycket till vinter här i Uppland i mellandagarna

Inte mycket till vinter här i Uppland i mellandagarna

God fortsättning! Hoppas julen varit till största belåtenhet med allt vad det innebär i form av umgänge med familj, julklappar och god mat. Julvädret varierar givetvis beroende på var man befinner sig i vårt avlånga land men vill man ha vinter så fåran ta sig norrut och vill man ha blåst så är det södra och västra Sverige som gäller det senaste dygnet. Här i Uppland har det varit närmast vår med gröna höstsådda fält istället för massor med snö som man egentligen vill ha.

På Formel 1-fronten händer inte mycket just nu däremot finns en spänd förväntan om det som fortfarande behöver klaras ut men detta behöver vi inte gå in närmare på, alla vet vad det handlar om. Jag har försökt forska lite i hur nära vi är att få reda på vem som kör för Mercedes ihop med Lewis Hamilton nästa säsong och enligt mina källor kommer inget hända förrän efter nyår och mina personliga tankar kring detta har inte ändrats, det lutar åt Bottas men det finns som sagt flera frågetecken att räta ut.

Ang Mercedes så läste jag att de fortsätter att vara generösa med att låna ut sin 2014-bil till diverse stjärnor från andra motorsportkategorier, i somras fick t ex spanske Moto GP-världsmästaren Jorge Lorenzo chansen att provköra lite och nu har erbjudandet gått till hans kollega Valentino Rossi men även till Rallyvärldsmästaren Sebastien Ogier.

Det inte första gången som Rossi kör Formel 1-bil, 2006 och 2008 körde han två fulla dagar för Ferrari med ca 100 varv i bilen vid respektive tillfälle. Efter den ena av dessa provkörningar gick en skröna om att han var så snabb att han gjorde så bra varvtider som ca 0,5 sekunder långsammare än teamets ordinarie förare Michael Schumacher, uppgifter som man får ta med en rejäl nya salt. Valentino Rossi körde även lite rallybil häromsistens då han sladdade lite under Monza Rallyshow i början av december

Sebastian Loeb i en GP2-bil på Paul Ricard för rätt många år sedan nu

Sebastian Loeb i en GP2-bil på Jerez för rätt många år sedan nu

Rallyvärldsmästaren Ogier har såvitt jag vet aldrig testat Formel 1 men har en hel del erfarenhet från banracing som Porsche Supercup och lite körning i GT-bil, Sebastian kommer garanterat göra ett bra jobb bakom ratten i Mercedes F1 W05 Hybrid. Hans namne Sebastian Loeb har provat Formel-bil vid ett flertal tillfällen, bl a testade han GP2 samtidigt som Marcus Ericsson på Jerez för några år sedan dock utan att imponera tidsmässigt, sedan vill jag minnas att han fick ”låna” en bil av Red Bull för några varv i vätan på Silverstone. Faktum är att Loeb provkört Formel 1-bil rätt många gånger, inte bara Red Bulls utan också en av Renaults bilar

Rent generellt tycker jag det är toppen med dessa ”crossovers” mellan olika kategorier där stjärnor från sina respektive serier får testa något de inte alls är vana vid. Detta är väl lite tanken bakom Fredrik Jonssons Race Of Champions där han på ett skickligt sätt lyckas samla flera av världsstjärnorna och få dem att tävla mot varandra i olika biltyper. Perfekt ”off season” underhållning för oss nördar:)