En riktig superstar!

Fernando Alonso är en av de absolut största stjärnorna i Formel 1

Fernando Alonso är en av de absolut största stjärnorna i Formel 1

I dessa dagar när Mercedes jagar ersättare till Nico Rosberg så dyker inte helt oväntat Fernando Alonsos namn upp. Mannen med Formel 1-världens sämsta timing brukar jag skämtsamt kalla honom, mycket för att att han ett antal gånger nu hamnat på rätt ställe men vid fel tidpunkt. Nu senast är det Mclaren som underpresterar när snacket på förhand var att man säkert skulle kunna ha en vinnarbil tämligen omgående.

Jag har i år haft nöjet att sitta ner och prata med Fernando vi ett par tillfällen och det man slås av är vilken superstar han faktiskt är, hur han har en känsla av enorm integritet och den här målmedvetenheten man hört talas om under hela hans karriär runt sig. Jag minns t ex när jag fick det berättat för mig att faktisk klippte av ärmar och ben på understället för att jaga några extra gram i vikt, en av många historier där han verkligen gått till ytterligheter både på och vid sidan av banan och som fått mig att kalla honom för ”krokodilen”, strax under ytan men hela tiden redo att slå till med full kraft.

Detta inlägg handlar inte om hans eventuella flytt till Mercedes, mer att det kom över mig vilken stjärna Formel 1 har i Fernando Alonso och att det nog inte dröjer så länge innan han kommer att ägna sig åt något annat än just F1. Pengar saknas inte, han har två VM-titlar och han har kört för de bästa teamen, undantaget Mercedes då men det kan ju bli verklighet fortfarande.

Den var den här videon som idag fick mig att skriva om just Fernando Alonso och vem vet, det blir kanske anledning att skriva betydligt mer om honom inom kort?

https://www.youtube.com/watch?v=ySfCCRDC6tQ