Nico Rosberg avslutar sin karriär!

Nico Rosberg meddelade idag helt överraskande att han avslutar sin Formel 1-karriär

Nico Rosberg meddelade idag helt överraskande att han avslutar sin Formel 1-karriär

Det mesta som händer i Formel 1 numera får man föraningar om, små viskningar från något håll om vad som är på gång men idag måste jag säga att jag blev totalt överraskad. Hade inte kunnat drömma om att vi skulle få höra om Nico Rosberg pensionering så nära på att han tagit sin först VM-titel för mindre än en vecka sedan.

Vid FIA:s prisceremoni i Wien så meddelande idag Nico Rosberg att han med omedelbar effekt avslutar sin Formel 1-karriär.

”Jag skulle vilja ta tillfället i akt och meddela att jag har bestämt mig för att avsluta Formel 1-karrären” sa Rosberg

”Det är svårt att förklara, det har varit samma dröm ända sedan jag började köra som 6-åring, att bli världsmästare i Formel 1

”Nu har jag uppnått detta, jag har gett precis allt under 25 år av racing och med hjälp av alla runtomkring mig, alla fans, team och familj så har jag lyckats med detta i år

”Det har verkligen varit en otrolig upplevelse för mig som jag för alltid kommer att minnas.

”På samma gång har det varit extremt tufft då jag förlorat mot Lewis de två senaste säsongerna vilket var otroligt svåra stunder för mig men som på samma gång gav mig motivation på ett sätt som jag inte trodde var möjligt och som gjorde att jag till slut kunde uppfylla min dröm

Ok full respekt för detta, ett modigt beslut som som sagt kommer som en dunderskräll, något jag överhuvudtaget inte kunde drömma om skulle inträffa. Samtidigt är det nästan lite läskigt att jag i Abu Dhabi frågade Eje vad han nu trodde, var Nico kapabel att ladda om? Är han en förare som har den där hungern att vinna fler titlar? Eje svarade att det trodde han absolut medan jag på något sätt kände att Nico har fler mål i livet än att jaga runt i en Formel 1-bil. Jag trodde absolut inte han skulle lägga av nu även om han inte på en gång kände för nästa titel och så småningom en förlängning av kontraktet. Idag fick vi svaret, familj och allt det ”andra ” i livet är viktigare och det får hela racingvärlden nu respektera.

Nico Rosbergs pensionering från Formel 1 väcker samtidigt en ny intressant fråga, vem ersätter? På pappret så är givetvis Mercedes egen junior Pascal Werhrlein en stark kandidat men samtidigt vet vi att han blivit förbisedd av Mercedes när det gäller platsen i Force India av Esteban Ocon. Kan det bli Ocon som flyttas upp från Force India innan han ens kört ett enda varv för sitt ”nya” team? Och vad händer då med platsen i Force India (tänker direkt på Marcus Ericsson som med minsta möjliga marginal snuvades på den platsen av Ocon), går den i så fall till Wehrlein?

Finns det någon annan som kan var en outsider, kan t ex en otålig Fernando Alonso vädra lite blod? Kan säkert tänka mig att han är beredd att spendera lite pengar (köpa sig loss från sitt kontrakt) för att få köra en VM-vinnande bil och få chansen köra mot Hamilton igen (ett extremt långskott men kul att spekulera)?

En annan sak jag undrar över är hur mycket förvarning som Mercedes fått, fick de reda på detta typ igår kväll eller har de vetat ända sedan i förra helgen (jag gissar att detta inte är något impulsivt beslut från Rosberg, säkert var det bestämt långt innan att om han vinner så lägger han av).

Nåväl Mercedes meddelar att det inte är någon ko på isen ,att man inte har någon brådska att hitta en ersättare och om jag ska var ärlig tror jag de har rätt bra koll på vem de vill ha och kommer lösa detta snarast (Esteban Ocon).