Omstart!

Formel 1 startar om efter sommaruppehåll på Spa Francorchamps

Formel 1 startar om efter sommaruppehåll på Spa Francorchamps

Jaha gott folk tillbaka hemma i Sverige igen om än bara för några timmar, snart på väg mot Arlanda och Bryssel för Belgiens GP. Känns otroligt bra att Formel 1 nu startar om igen även om sommaruppehållet gått åt ändå med en liten tripp till Rio de Janeiro och det Olympiska spelen där.

Sommaruppehållet har varit relativt lugnt nyhetsmässigt men jag gissar att det blir bättre fart från och med nu, inte minst när det gäller ”silly season” där jag räknar med att de kommande veckorna blir avgörande för hur gridden kommer att se ut nästa säsong. 

Sauber har börjat rekryteringen av teknisk personal och den första som är klar är förre Toro Rosso-och Williamsingenjören Xevi Pujolar som närmast kommer från lite ledighet men som innan dess var Max Verstappens raceringenjör i Toro Rosso, en bra värvning som är helt i linje med vad Sauber behöver. Jag vet att flera andra personer i depån också har kontaktats men ingen mer än Pujolar har än så länge bekräftats. Xevi Pujolar tar nu rollen som chefsingenjör, en post som blev vakant när Tim Malyon lämnade för en tid sedan och som testingenjören Paul Russell haft under en övergångsperiod, Pujolar kommer att finnas med fr o m Singapores GP.

Jag packar nu väskan och rör mig mot Belgien och kommer med mer utförligare bloggar från och med nu, säsongen har ju äntligen startat om!