Sauber räddat från konkurs?

Sauber verkar ha hittat en  lösning på sina ekonomiska problem.

Sauber verkar ha hittat en lösning på sina ekonomiska problem.

Torsdag inför Österrikes GP och för mig har dagens stora nyhet varit att Sauber verkar ha hittat en lösning på sina ekonomiska problem. Flera medier rapporterar om detta och även jag hade fått en hint om att en eventuell lösning var gång och nu på eftermiddagen skriver t ex tyska Auto Motor und sport att det är ett antal internationella investerare som går in och skaffar sig majoritetsägande i teamet.

Att Sauber ska få nya ägare är inte bekräftat från någon och alla tiger givetvis som muren än så länge men det tycks ju vara något på gång och båda förarna plus övrig personal verkar ha fått någon form av positivt besked. Vad detta sedan får för påverkan på kort och på lång sikt är just nu omöjligt att svara på innan något officiellt kommer ut och innan någon från teamet väljer att uttala sig så det får vi helt enkelt återkomma till.

Stort fokus på Mclaren denna helg i våran sändning på söndag

Stort fokus på Mclaren denna helg i vår sändning på söndag

Torsdagen i övrigt har precis som vanligt handlat om mediauppdrag för förarna och får vår del så har fokus legat på Mclaren och resultatet av detta får ni se på söndag i vårt 45 min långa uppsnack inför loppet. Vi har då pratat med teamets samtliga tre förare plus Mclarens Racing Director Eric Boullier om tiden så här långt tillsammans med Honda och vad det inneburit för alla inblandade. Tredjeföraren Stoffel Vandoorne får vi inte tillgång till förrän på lördag då han är i Woking och förbereder för simulatorpass hela dagen i morgon parallellt med att det körs här i Österrike. Man laddar helt enkelt hem alla data för förutsättningarna här nere och kör sedan simulatorn i realtid baserat på de data man får och har därmed en ”tredje bil” att testa med. Simulatorn blir därmed ett helt annat verktyg än att bara förbereda förarna på kommande tävling rent körmässigt. Spännande och intressant att fråga Stoffel Vandoorne om när han finns på plats här i Spielberg från lördag morgon.

Har även pratat med Marcus Ericsson, som är fast besluten att vara tillbaka i gammal god form igen denna helg efter misslyckandet i Baku. Marcus gillar banan här och menar att det inte finns någon större risk att han får samma bekymmer med däcken denna helg som han hade för två veckor sedan. Då var det ytöverhettning i främst bakdäcken som inträffade vilket Marcus menade berodde på flera olika faktorer där set up, brist på long runs under träningen och hans körstil var sammantaget det som gjorde att det blev som det blev.

Vädret denna helg är också ett samtalsämne där dagen har bjudit på varmt, närmast hett väder strax under 30 grader. Resten av helgen ser dock mer ostadig ut med regn på de flesta prognoser för framförallt söndag. Redan nu ikväll har det mörknat ordentligt på himlen och regnet öser ner en kort stund nu.

Avslutningsvis vill jag att ni tar och lyssnar på den senaste F1-podden som vi spelade in idag, där får ni höra allt om vårt lägerskoleliv, snarkningar som ställer till problem och tufft schema framöver. Vi pratar givetvis mycket om vad vi kan förvänta oss av helgen framöver och om djurlivet längs banorna, mycket nöje.