FW38 – så ser den ut

Williams-FW38-01

Williams visade idag upp sin utmanare inför kommande säsong i Formel 1. Vid första anblicken ingen revolution mot föregångaren från 2015. Med denna bil ska man försöka försvara tredjeplatsen i konstruktörsmästerskapet vilket givetvis blir en utmaning i sig enligt Sir Frank Williams. Samtidigt så vill man även gå framåt och då är det bara segrar som räknas, hur bra bilen verkligen är vet vi dock inte förrän i Melbourne vid premiären av årets mästerskap.

Klicka på bilderna om du vill ha dem i större format.

Williams FW38-02

Williams Tekniske direktör Pat Symonds är mycket medveten om föregångarens svagheter och dessa har man försöka göra något åt på årets bil.

- FW37 var en väldigt effektiv bil aerodynamiskt så vi har istället koncentrerat oss på de områden där vi kan förbättra oss utan förlora de goda egenskaperna med förra årets bil.

- Det är ingen hemlighet att FW37 hade problem i långsamma kurvor där prestandan inte alls matchade bilens kapacitet i högfartspartier, så en hel del tid har ägnats åt att försöka förstå varför det var på det viset och göra förändringar baserat på detta.

- Förutom detta har man alltid de vanliga problemen med vad som är möjligt att göra rent fysiskt men även där har vi försökt pressa gränserna