Renault redo för comeback med RS16

Renault RS16

Så har den då visats upp för första gången, Renaults utmanare i Formel 1 säsongen 2016. Bilen har fått namnet RS16 vilket står för Renault Sport 2016 och var vid dagens presentation till största delen svart med inslag av gult och teamledningen med Carlos Ghosn i spetsen berättade att det är så bilen kommer se ut vid testerna i Barcelona men hintade samtidigt att den kommer ha ett annat utseende till premiären i Melbourne. Bilen på scenen i Paris idag är inte den nya bilen en något uppdaterad variant av förra årets Lotus bl a med den nya vingen teamet hade med sig till Abu Dhabi i november men som aldrig användes. Jag tror vi kan räkna med att den bil som kör i premiären till stora delar kommer vara en ny bil mot den som körs under åtminstone den första testen i februari.

Renault RS16

På förarsidan presenterades redan klare Jolyon palmer och, som det spekulerats i en tid, danske Kevin Magnussen med franske Esteban Ocon som tredjeförare. Ocon har dock fortfarande kontrakt med Mercedes och tar denna nya roll med världmästarteamets goda minne. Om tredjeförarrollen kommer kombineras med körning någon annanstans, typ DTM, är inte klart ännu.

På bilen syntes bl a Nissans lyxbilsvarumärke Infiniti tillsammans med Microsoft, Infiniti lämnar därmed sin tidigare partner Red Bull. På bilen fanns även varumärket Jack&Jones som är Kevin Magnussens bidrag till teambudgeten.

Renault RS16

GP2-teamet ART:s ena ägare Frederic Vasseur presenterades som Renaults Racing Director och Bob Bell som Chief Technical Officer, Bell kommer därmed tillbaka till sin tidigare arbetsgivare efter utflykter hos Mercedes och senast Manor. Överlag känns det som man har ett mycket erfaret management och högste Reanultchefen upprepade målet att man ska vara på pallen i Formel 1 inom en treårsperiod vilket säkert är en rimlig målsättning om man främst får ordning på sin motor.