Valtteri Bottas inte klar för Ferrari – ännu

Valtteri Bottas rapporteras vara klara klar för Ferrari nästa säsong..

Valtteri Bottas rapporteras vara klara klar för Ferrari nästa säsong..

Ryktena växer sig allt starkare när det gäller de båda finska förarna i Formel 1. Italienska Corriere dello sport rapporterar idag att Ferrari kommer att ersätta Kimi Räikkönen med Valtteri Bottas efter att Ferrari kommit överens med Williams om att köpa loss Bottas från 2016.

Enligt Oskari Saari på finska MTV3, med mycket god insyn hos de båda finska förarna och kanske främst Valtteri Bottas, är affären långt ifrån klar. Enligt Saari är visserligen Bottas högst upp på Ferraris önskelista och det kan mycket väl bli så att han ersätter Kimi Räikkönen men att affären är klar stämmer inte.

”Om och när en ev uppgörelse mellan Williams och Ferrari blir klar är mer en fråga om veckor snarare än dagar eller timmar” sa Oskari Saari till mig när jag fick tag i honom på telefon för en stund sedan.

Jag är ganska övertygad om att Ferrari förhandlar på flera fronter just nu men att Bottas som sagt är högst upp på önskelistan och skulle en flytt för Valtteri Bottas från Williams till Ferrari bli av så kommer det att sätta igång en mängd möjliga förflyttningar. Nico Hülkenberg och Felipe Nasr har t ex nämnts som ersättare i Williams och en flytt för någon av dessa båda öppnar upp möjligheter för t ex Jolyon Palmer som jagar en plats i Formel 1 nästa säsong.

Summan av kardemumman är dock att någon affär mellan Williams och Ferrari inte är klar ännu och att det lär dröja några veckor innan något blir officiellt. Mitt tips är dock att uppgifterna från Italiensk media idag kommer att vara riktiga så småningom

Här är artikeln av finska MTV3 om dagens story för den som är kunnig i finska..