Onödigt att spilla dyra droppar…

Lewis Hamilton vinnare av Bahrain Grand Prix 2014

Lewis Hamilton vinnare av Bahrain Grand Prix 2014

På Arlanda incheckad mot Bahrain, säsongens första ”onsite”. Känns bra att få komma iväg och få känna på Formel 1 på nära håll igen. Ser fram emot Bahrains GP, förra årets lopp blev helt magiskt, det var ett av de allra bästa på hela säsongen. Kampen om segern var bara en del av det, därbakom blev det också väldigt dramatiskt med många omkastningar de avslutande varven. I år körs dessutom loppet helt och hållet i el-ljus.

I mitt förra inlägg spånade jag lite kring om Rosbergs öppna kritik mot Hamiltons lagspel, om det var med avsikt som han drog igång ordkriget offentligt för att ”störa” Hamilton. Nu kanske Nico Rosberg fått lite hjälp på traven med detta när Lewis kritiserats ganska hårt för att ha sprutat champagne på en av värdinnorna på podiet efter målgång senast. Själva företeelsen är knappast ny och berör inte mig nämnvärt, samtidigt kan man tycka det är lite förlegat att spreja ner en kvinna på podiet för att fira sin seger. Bättre och göra en ”Kimi” och dricka merparten innan man börjar slösa de dyrbara dropparna på någon annan. Rent principiellt kan jag tycka det är ok att spreja ner sina kollegor medan damerna intill får vara ifred. Frågan är om det hade varit samma rabalder om en kille i samma funktion hade fått någon liter Champagne över sig? Som sagt, ingen stor fråga för mig men säkert något som ”kritikkänsliga” Formel 1 rättar till illa kvickt.

Angående Nico Rosberg och hans kritik mot att Hamilton inte uppträdde som en lagspelare senast så kanske teamet kan komma att tvingas styra upp saker och ting framöver. Skulle Ferrari fortsätta att göra framsteg så kanske man blir tvingade att börja använda teamorder för bästa tänkbara resultat för teamet. Förra året hade man råd att låta sina förare göra upp om segrarna sinsemellan då man i praktiken var ohotade hela tiden. I år har Mercedes redan fått stryk i ett lopp på ren fart och måste kanske börja omvärdera sin syn på teamorder. Toto Wolff menar dock att man vill undvika detta i mesta möjliga mån, skulle dock en seger vara hotad så kommer man att ingripa, men han säger samtidigt att det finns sätt att göra detta utan att ge en direkt teamorder. Wolff har full förståelse för att team historiskt sett har gjort det för att försvara ett mästerskap men Mercedes är, enligt Toto Wolff, inte i den situationen ännu. Vi som publik får hoppas att Ferrari fortsätter att sätta press och att Mercedes ändå fortsätter låta Rosberg och Hamilton göra upp om det på banan.

Nu mot gaten…