Vad händer nu?

Kommer Giedo Van der Garde att köra?

Kommer Giedo Van der Garde att köra?

Den tämligen väntade utgången av Sauber vs Van der Garde bekräftades i morse när den ansökan om att överklaga som lämnats in av Sauber avslogs. Domen slår fast att, enligt en tidigare dom i skiljedomstol, så har Giedo Van der Garde ett gällande kontrakt för 2015 med Sauber och att skiljedomen kan appliceras i Australien vilket var vad förhandlingen i The Supreme Court of Victoria handlat om hela tiden. Själva kontraktstvisten var avgjord sedan tidigare. Van der Gardes advokater fortsatte direkt med att försäkra sig om att Sauber nu verkligen gör det domstolen beslutat, nämligen att förbereda för att Giedo Van der Garde ska köra.

Kommer han då att köra?

Ingen aning, men ser det som väldigt osannolikt. Snarare har väl det verkliga köpslåendet startat för att på något sätt få slut på denna cirkus och min gissning är fortfarande att Giedo jobbar för att komma ur detta kontrakt som han jobbat så hårt för att lagligen bevisa att han har, men först efter att ha fått rimlig ekonomisk ersättning. Jag är tämligen säker på att han haft/har ambitioner att köra någon annanstans än hos Sauber och det kan han inte så länge han har kontrakt med just Sauber.

Monisha Kaltenborn har ett besvärligt läge att hantera just nu

Monisha Kaltenborn har ett besvärligt läge att hantera just nu

Det som jag har svårt att få ihop är varför det gått så långt att man några dagar innan premiären sitter i domstol och bestämmer om vem som ska köra. Monisha Kaltenborn gjorde vad hon ansåg nödvändigt för sitt team när Marcus Ericsson och Felipe Nasr kontrakterades för 2015, väl medveten om det kontrakt som fanns med Van der Garde och vilka konsekvenser det skulle få juridiskt. Vad är det då som gör att hon står emot och dessutom sätter teamet i en situation där man blir syndabock och får dumstruten på huvudet med argument om säkerhet som är rent nonsens i sammanhanget. Vad är anledningen? Det kan givetvis vara så enkelt att hon inte har råd att lösa ut holländaren, men inte speciellt troligt i mina ögon.

Har fått besked om att en lösning måste presenteras sent ikväll australisk tid, vad den lösningen innebär har jag ingen aning om men jag hoppas att det blir ett slut på alltihop snart så att livet kan gå vidare för alla inblandade, några aningen rikare och några aningen fattigare.