Caterham till start i Abu Dhabi…

Caterham ser att köra säsongsfinalen i Abu Dhabi. Ville som kommer att köra är dock inte klart än..

Caterham ser ut att köra säsongsfinalen i Abu Dhabi. Vilka som kommer att köra är dock inte klart än men Kamui Kobayashi är troligen en kandidat..

Det verkar som att Caterham, mot alla odds, kommer att köra den avslutande deltävlingen i Abu Dhabi, detta tack vare den insamling som pågått sedan en vecka tillbaka och inbringat större delen av den summa på 2,35 miljoner pund som var målet. Sedan det bekräftats att teamet ska köra säsongsfinalen har nedräkningsklockan på insamlingen flyttats fram till starttiden för Abu Dhabis GP vilket gör att insamlingen fortsätter en dryg vecka till. Det blir som bekant inte inte Marcus Ericsson som kommer att köra en av bilarna då han häromdagen avslutade sitt kontrakt med teamet. Kamui Kobayashi skulle dock fortfarande kunna vara aktuell och om regeln med att ett team endast får nominera fyra förare under en säsong så innebär det att han måste köra och att det endast blir Ericsson som ersätts av någon hugad spekulant – som dessutom måste ha superlicens, gissningsvis mot en större summa pengar till teamet. Ett namn som nämns är britten Will Stevens, en förare som inte har bästa rykte när det gäller att göra rätt för sig ekonomiskt…

Nu är det inte bara förare som teamet behöver, någon måste ju sköta allt och efter en snabb kontakt Caterhams svenske mekaniker Charlie Häggstam så verkar det som om man återanställer de mekaniker som fortfarande inte skaffat nya jobb och i övrigt får man leta runt för att ha så många som det krävs för att genomföra en tävlingshelg. Charlie själv fick jag tag på nere i Spanien på Aragon där han jobbar för ett Formel Renault-team i väntan på vad som kommer att hända framöver, och han höll med om att det kan bli lite svårt att få till allt med så kort varsel, speciellt om man är kort om folk också.

Känns inte helt övertygande detta och jag tycker Marcus Ericsson gjorde helt rätt som avslutade sitt kontrakt med Caterham häromdagen, det känns som om det bara kommer att finnas förlorare i denna affär.

Mattias Ekström på blixtvisit i Stockholm för att prata DTM och Rallycross-framtid

Mattias Ekström på blixtvisit i Stockholm för att prata DTM och Rallycross-framtid

Har i övrigt spenderat dagen med att, tillsammans med valda delar av svensk media, träffa Mattias Ekström som är på blixtvisit i Sverige för att informera lite om sina planer för både sin personliga karriär och sitt nystartade Rallycrossteam EKS. Ekström berättade bl a att han kör minst en säsong till i DTM tillsammans med Audi, han har någon gång sagt att han inte slutar förrän han får köra med nr 1 på bilen och det innebär ju minst två säsonger till – men som jag lite elakt påpekade kan det bli betydligt fler än så om han ska hålla det löftet.. Nr 1 får alltså den regerande mästaren köra med på bilen den efterföljande säsongen efter att titeln vanns.

Rallycross-teamet beskrev han som en professionell hobby som blivit mer eller mindre en succé redan under debutsäsongen. På bara fyra månader lyckades han, tillsammans med några beprövade namn från hemtrakterna, få ihop en bil som tämligen omgående var konkurrenskraftig. Detta är något som de flesta bedömare menar ska ta upp till två år, men ingenting är omöjligt om viljan finns verkar det som. Hur som helst så beskrev Ekström denna första säsong i Rallycross-vm som väldigt lyckad med segern i Höljes som den verkliga höjdpunkten.

Avslutningsvis några ord också om Bernie Ecclestones senaste… eller förresten, jag pallar inte. Ni vet vad jag har sagt om Mr E och hans utspel i media. Ingen har en mer dold agenda när han säger något som Bernie Ecclestone och när man läser de senaste dumheterna så blir man bara trött - Kan han inte bara säga vad han menar istället?