Breaking news! MARCUS ERICSSON KLAR FÖR SAUBER 2015

Marcus-Ericsson-Sauber-F1-Team

MARCUS ERICSSON KLAR FÖR SAUBER 2015!

Efter en tids spekulation är det nu klart att det blir en andra säsong för Marcus Ericsson i Formel 1. Hela helgen har det surrats i depån här i Texas om att kontrakt med Sauber för 2015 skulle var klart men som kategoriskt förnekats av Ericssons management. Nu verkar dock de sista pusselbitarna ha fallit på plats och under eftermiddagen amerikansk tid, efter kvalet till USA:s GP, kom så pressmeddelandet från Sauber där man meddelar att Marcus Ericsson kör för teamet nästa säsong.

Marcus Ericsson, som denna helg debuterar som expertkommentator på Viasat Motor tillsammans med mig och Eje Elgh, sa så här om det glada beskedet idag.

”En tidig julklapp skulle man kunna säga och givetvis en otroligt skön känsla att redan nu ha klart med var jag kör nästa säsong. Sauber är ett team som har gjort sig kända för att utveckla unga förare på ett bra sätt och det känns som en perfekt fortsättning på min karriär i Formel 1. Sauber har haft en tung säsong i år men går man bara ytterligare ett år tillbaka så körde man till sig pallplatser. Ambitionen är nu att på bästa tänkbara sätt vara med och se till att Sauber-teamet återigen blir ett stabilt mittenteam.”

Detta är en mycket glad nyhet för svensk motorsport, hade varit otroligt tråkigt om denna sejour i F1 hade stannat vid ett år. Den här satsningen  på Marcus Ericsson går nu in i sin andra fas och nu gäller det återigen att ta vara på chansen och att Marcus Ericsson fortsätter att utvecklas till den förare på toppnivå som Sverige saknat i så många år. Det arbete som jag vet att Eje Elgh med flera har lagt ner på att detta projekt har återigen burit frukt och jag är djupt imponerad av min kommentatorskollegas förmåga att ha de rätta kontakterna och kunna manövrera denna svåra uppgift genom en extremt konkurrensutsatt Formel 1-depå. Hatten av helt enkelt!