Eje Elgh – ”Ingenting är klart inför 2015″

Marcus Ericsson placeras ryktesvägen i Sauber nästa säsong..

Marcus Ericsson placeras ryktesvägen i Sauber nästa säsong..

Vaknar nu på morgonen av nyheten att Marcus Ericsson skulle var klar för Sauber, en nyhet som kommer från den Schweiziska tidningen Blick och som många medier hemma i Sverige citerat och som naturligtvis rönt stort intresse. Som ni förstår så finns jag ganska nära Marcus Ericsson denna helg då det är tänkt att han ska vara med i våra sändningar och tyvärr måste jag göra många besvikna då Eje Elgh var mycket tydlig – ”ingenting är klart inför 2015″. Läget är oförändrat så att samtal förs med ett antal team och några andra besked finns inte i nuläget.

Marcus Ericsson är bara en av många förare som för diskussioner med de team som har platser lediga fortfarande och det kan nog dröja någon månad till innan saker och ting börjar falla på plats för team som Lotus, Sauber, Force India, alla team som inte bekräftat båda sina förare för 2015 och någorlunda realistiska alternativ för en förare som Marcus Ericsson. Toro Rosso har också en plats kvar men den kommer att fyllas från de egna leden, där tror jag att Jean Eric Vergnes chanser att bli kvar har ökat, Jean Eric Vergne som ni f ö hör i en intervju inför kvalet på lördag.