Lotus – Mercedes från 2015 bekräftat…

Lotus E22 i Bahrain

Lotus kör fr o m nästa säsong med Mercedes motorer i sina bilar

Nu är det kommande partnerskapet mellan Lotus och Mercedes officiellt bekräftat. Dealen gäller fram till den nuvarande ”power unit” generationens slut och innebär även att Lotus får en ny bränsle och oljepartner i Petronas.

Detta får ses som ett jättelyft för Lotus som i år haft stora problem med att få sin nuvarande motor från Renault att fungera tillfredställande. Vi har många gånger under året hört främst Romain Grosjeans frustration över att motorn återkommande krånglat. Nu finns det visserligen mycket som talar för att Renault får bättre ordning till nästa säsong med Red Bull som fabriksteam med mycket av utvecklingen hos teamet i Milton Keynes istället för i fabriken i Viry. Men sett till hur bra Mercedes motorer ändå fungerat i år är det ett byte uppåt för Lotus till 2015.