Senaste nytt om Jules Bianchi…

#FORZAJULES

#FORZAJULES

Nu på eftermiddagen svensk tid fick vi en uppdatering kring tillståndet för Jules Bianchi som kraschade svårt under Japans GP i söndags.

Det är nu konstaterat att Jules Bianchi har en diffus axonal skada på hjärnan som ett resultat av kraschen med hjullastaren. En diffus axonal skada är, vad jag kunnat läsa mig till, inte resultatet av en smäll mot huvudet utan snarare resultatet av att hjärnan rört på sig inne i skallen och skadat nerverna p g a en extremt snabb acceleration eller som i detta fallet kraftig deceleration, d v s det kraftiga stoppet i samband med kollisionen. Diffus axon skada inträffar vid ca hälften av alla fall med ”severe head trauma” och är därmed den vanligaste diagnosen vid hjärnskador. Det är dessutom den allvarligaste diagnosen och är en av de främsta anledningarna till att människor med hjärnskador dör.

Här finns mer detaljerat beskrivet vad denna skada innebär

Vidare meddelas att Jules Bianchis tillstånd är kritiskt men stabilt. Bianchis familj vill också tacka för det stora stöd som familjen fått i denna svåra stund.

Här hela uttalandet från Jules Bianchis familj

”This is a very difficult time for our family, but the messages of support and affection for Jules from all over the world have been a source of great comfort to us. We would like to express our sincere appreciation.

”Jules remains in the Intensive Care Unit of the Mie General Medical Center in Yokkaichi. He has suffered a diffuse axonal injury and is in a critical but stable condition. The medical professionals at the hospital are providing the very best treatment and care and we are grateful for everything they have done for Jules since his accident.

”We are also grateful for the presence of Professor Gerard Saillant, President of the FIA Medical Commission, and Professor Alessandro Frati, Neurosurgeon of the University of Rome La Sapienza, who has travelled to Japan at the request of Scuderia Ferrari. They arrived at the hospital today and met with the medical personnel responsible for Jules’ treatment, in order to be fully informed of his clinical status so that they are able to advise the family. Professors Saillant and Frati acknowledge the excellent care being provided by the Mie General Medical Center and would like to thank their Japanese colleagues.

”The hospital will continue to monitor and treat Jules and further medical updates will be provided when appropriate.”

#FORZAJULES