Lewis Hamilton vinnare i Italien efter viss dramatik…

Lewis Hamilton tog, trots en dålig start, en imponerande seger i Italiens GP,

Lewis Hamilton tog, trots en dålig start, en imponerande seger i Italiens GP,

Lewis Hamilton gick vinnande ur Italiens GP efter viss möda, främst efter en start som av någon anledning inte alls blev som tänkt. Enligt teamet ett mjukvaruproblem som man inte riktigt vet anledningen till nu direkt efter målgång. Hamilton tappade ner till fjärde plats och fick börja jaga istället för den tänkta defileringen från spets. Det tog dock inte många varv innan han var uppe på andra plats och satte direkt press på Rosberg som ändå kom ut i ledningen efter depåstoppen och det läget såg ut att ha racet i sin hand. Ett ödestigert misstag in i första chikanen gjorde dock att Hamilton kunde köra förbi, ett misstag som en del trodde var med avsikt som en del i den interna bestraffningen från teamet mot Rosberg, något Toto Wolff avfärdade som rent trams. Jag har egentligen ingen uppfattning, tyckte det såg ut som ett rent misstag, speciellt som han gjort samma sak en gång tidigare i loppet. 

Strålande uppkörning av Daniel Ricciardo efter en dålig start i Italiens GP

Strålande uppkörning av Daniel Ricciardo efter en dålig start i Italiens GP

Det var inte bara Lewis Hamilton som brände starten, både Valtteri Bottas och Daniel Ricciardo gjorde också väldigt dåliga igångsättningar och tappade många placeringar i inledningen men något annat de hade gemensamt var den fantastiska comebacken. Både Bottas och Ricciardo kom tillbaka väldigt starkt och gick i mål som 4:a resp 5:a och imponerade bägge stort när de väl kom igång. Ricciardos omkörning av Sebastian Vettel svider nog lite extra för den fyrfaldige världsmästaren som blev fullständigt avklädd in i Della Roggia-chikanen när australiensaren smet om på insidan. Vettel hade visserligen klart sämre däck men blev rejält tilltufsad i den situationen.

Force Indias Sergio Perez krigade sig verkligen till en en slutlig sjundeplats i Italiens GP

Force Indias Sergio Perez krigade sig verkligen till en en slutlig sjundeplats i Italiens GP

En annan som fick mycket tv-tid var Sergio Perez som stred som en tiger mot bl a Kevin Magnussen men framförallt mot Jenson Button. Stenhård kamp på banan där båda respekterade varandra på ett oerhört skickligt sätt. Känns lite som om Sergio Perez körning var lite av dagens prestation. Kevin Magnussen däremot fick återigen en bestraffning för sin lite för aggressiva körning defensivt och borde nog fundera lite på sitt uppförande. Han har uppmuntrats av teamet att vara tuff men idag var han, precis som på SPA, ganska tydligt över gränsen.

Sammanfattningsvis ytterligare ett underhållande lopp som bjöd på suverän körning på många håll och årets underhållningsvärde kan man knappast klaga på. Just på Monza brukar det kunna bli lite statiskt men även här bjöds alltså på otroligt underhållande fighter. Ser nu verkligen fram mot Singapore som har alla förutsättningar att bli bra det också.