Försäljningen av Caterham kommer allt närmare?

marcus Ericsson och de andra i Caterham får leva i ovisshet ett tag till innan man vet något om Teamet framtid.

Marcus Ericsson och de andra i Caterham får leva i ovisshet ett tag till innan man vet något om teamets framtid trots uppgifter om att en försäljning är nära förestående.

Det läcker ut mer och mer uppgifter om försäljningen av Caterham som pågår för fullt just nu. Brittiska Autosport, som normalt är återhållna med de värsta spekulationerna, skrev igår morse att affären rycker allt närmare. F1-journalisten Adam Cooper, som tycks ha bra källor i den här storyn, skrev igår att det är ett Schweiziskt/Mellanöstern konsortium som är den troliga köparen. Autosport skrev annars att Colin Kolles är en aktör men att det fanns åtminstone tre ytterligare aktörer som det förs diskussioner med. Cooper skriver också att den ev köparen från Schweiz/Mellanöstern kommer att hålla låg profil, behålla det nuvarande namnet men tillsätta en ny teamchef och tekniskt ledning. Tanken med detta är att öka effektiviteten i Leafield i teamets fabrik och, inom rimliga gränser, försöka nå den åtråvärda 10:e platsen i konstruktörs-VM.

Så långt så finns det anledning att vara lite försiktigt positiv, dessvärre är detta scenario inte så troligt enligt vad jag har hört, det ser snarare ut som om denna affär kan dra ut på tiden ytterligare. Det hade givetvis varit önskvärt med en lösning typ den ovan nämnda men det låter tyvärr lite för bra för att vara sant. Det finns ett antal aktörer som är villiga att diskutera med Fernandes men att en affär skulle offentligöras inom någon dag tror inte jag på utifrån de uppgifter jag har.

Nu kan det vända väldigt kvickt i sådana här affärer, med så stora pengar som det handlar om så tror jag alla inblandade är extremt taktiska och det stora problemet är, för vem som än köper, att få fram kapital. Det är en sak att säga att man köper, en helt annan att ha tillräckliga bankgarantier för att affären ska kunna slutföras. Det kan t o m vara så att Adam Cooper får uppgifter läckta till sig för att det gynnar någon annan part i den här röran. Blir några spännande dagar inför Storbritanniens GP, det sägs ju trots allt komma en bekräftelse på att Caterham är sålt inom någon dag..