Storbrand i en av BMW:s DTM-trailers…

Augusto Farfus och hans Team RBM blir kanske tvungna att låna ut lite utrustning till Team Schnitzer denna helg efter tralierbranden för Schnitzer-teamet på väg till Oschersleben

Augusto Farfus och hans Team RBM blir kanske tvungna att låna ut lite utrustning till Team Schnitzer denna helg efter tralierbranden för Schnitzer-teamet på väg till Oschersleben

BMW:s DTM team Schnitzer kommer att få det lite tuffare än vanligt kommande helg på Oschersleben. På väg till banan fattade en av teamets trailers eld på autobahn och, som jag förstått det, totalförstördes. Dessbättre var ingen av tävlingsbilarna i den drabbade trailern men en hel del utrustning gick åt och som Team Schnitzers svenske mekaniker Charlie Ahlberg uttryckte det, ”det blir till att improvisera lite den här helgen”.

Ni minns kanske att Williams F1-team hade en större brand i sitt garage efter Spaniens GP för två år sedan, då fick man hjälp med utrustning från konkurrerande team till helgen efter.. Skulle gissa att samma solidaritet gäller även i DTM om det det skulle knipa för BMW med utrustning.

Här kan den som kan tyska läsa om händelsen..

I Formel 1 verkade Mercedes ljudtest inte ha haft avsedd effekt, Nico Rosberg avfärdade det hela som ett misslyckat test men flaggade för att man söker andra lösningar på vad man tycka är något av ett I-landsproblem