Dansk dynamit i Jerez

Kevin Magnussen

Kevin Magnussen

Vilken debut för unge Kevin Magnussen för Mclaren efter den tredje dagen i Jerez. Extremt starkt att gå ut och göra dessa tider under sina totalt 52 varv idag.  Nu ska vi inte gå ”helt bananas” över detta, Jenson Button har gjort grovjobbet men helt klart har Magnussen imponerat idag.

Överlag en strålande dag för Mercedes igen som har de fyra snabbaste tiderna med Felipe Massa före Hamilton och Jenson Button närmast bakom dansken. Inte fullt så många varv avverkade idag men desto längre stint varje gång man var ute.

Renault däremot har det fortsatt tungt, diverse problem för alla teamen med den franska tillverkarens motorer och den utlovade uppdateringen när det gäller elektroniken gav inte speciellt mycket. Red Bull och Daniel Ricciardo kommer bara ett knappt varv första gången man var ute idag och fick, efter två försök till att köra bilen, kasta in handduken och Christian Horner och Adrian Newey lämnade banan i förtid. Flest varv för en Renaultbil fick Jean-Eric Vergne och Toro Rosso ihop med 30 men som bilen lät under dagen var det ett under att kom några varv alls.. två ytterligare stopp för Toro Rosso mot slutet redan vid depåutfarten. Caterham försökte också få snurr på sin bil men hade hade ingen större lycka idag heller med enbart in- och utvarv för holländaren Robin Frijns, totalt 10 idag.

För Ferrari rullade det på skapligt, åtminstone för Ferrari själva där Fernando Alonso fick ihop 58 varv utan några, till synes, större problem. Sauber, som också kör ferrari fick avsluta i förtid då Adrian Sutil körde av och skadade fronten på bilen. Det tredje teamet med Ferrarimotor, Marussia, som anlände sent hit Jerez igår eftermiddag, fick ut sin bil under andra halvan av dagenmen körde enbart 5 varv. Så här ser årets bil Marussia ut.

Sammanfattningsvis en katastrof för Renault som har massor av arbete framför sig för att få ordning på sin motor.. Visst kan det vara så att man inte r nöjda med placeringen av elektronikboxen hos Red Bull men det är större problem än så och nu måste man verkligen gå till botten med detta snarast för att inte fiaskot ska bli ännu större.

Här är dagens tidlista

Tiderna från dag 3 i Jerez

Tiderna från dag 3 i Jerez

I morgon är det sista dagen av denna första försäsongstest 2014 och då är jag tillbaka med LIVE-rapporteringen igen.