Mercedes imponerar under dag 2 i Jerez

Betydligt mer fart under den andra dagen av försäsongsterna i Jerez. Visserligen en hel del teknikstrul idag också men det har mest varit isolerat till det bilar som kör med Renaultmotor. Red Bull fick ihop 8 varv innan de fick problem batteripacken och sin ERS, systerteamet Toro Rosso har inte kört alls och Caterham med Marcus Ericsson i bilen har endast fått ihop 11 varv, problemfyllda sådana. Ryktet gör gällande att Renault har ett större fel i ECU:n (elektronikboxen) och har nya delar på väg under natten. Totalt blev det 19 varv för bilarna med Renaultmotor (Idag 2) och totalt över två dagar 38 varv.. skralt

Allra mest har Mercedes kört där Rosberg, som inte kom ut förrän vid lunch, kört 97 varv. Imponerande minst sagt med tanke på kraschen som Hamilton var med om igår och bristen på reservdelar. De har kört så många varv att de troligen börjat så smått att även kunnat göra visst setup-arbete. Totalt har  alla Mercedesbilarna (4 st) kört 212 varv vilket är riktigt bra med tanke på hur komplicerade de nya motorerna är.

Marcus Ericsson i samspråk med ingenjörerna hos Caterham under en problemfylld dag tekniskt

Marcus Ericsson i samspråk med ingenjörerna hos Caterham under en problemfylld dag tekniskt

Ferrari har också haft en skaplig dag där Räikkönen gjort 47 varv utan några stora problem, totalt har bilarna med Ferrarimotor (2 st) gjort 100 varv, ett helt ok facit för denna första test.

Att börja titta på tider är egentligen ingen idé då det fortfarande går alldeles för långsamt, säkert går det att göra 3-4 sekunder på dagens tider och därför lägger åtminstone inte jag någon större vikt vid tidlistan som ändå ser ut så här.

Tidlistan efter dag 2 i Jerez

Tidlistan efter dag 2 i Jerez

Nya tag i morgon igen och då är vi tillbaka med LIVE-rapporteringen igen. Om Marcus Ericsson får någon mer tid p g a alla tekniska problem de två första dageran återstår att se. Enligt planen ska Caterhams tredjeförare Robin Frijns sitta i bilen under morgondagen.