Han är mannen som ser till att Marcus Ericsson är i toppform…

Alex Elgh i ett av sina FMX-hopp

Alex Elgh i ett av sina FMX-hopp

Dagens Formel 1-förare är verkligen elitidrottsmän, borta är tiderna med en cigg i mungipan och sena nätter på krogen och något utrymme för playboyliv finns överhuvudtaget inte. Skulle nog påstå att det är Michael Schumacher som, även på detta området, flyttade fram positionerna när han insåg vikten av att vara både i fysisk och mental topptrim, något som ofta går hand i hand.

I stor sett alla förarna har idag en s k ”physio”, en personlig tränare som också fungerar som personlig assistent rent generellt och detta gäller numer även Marcus Ericsson. Mannen som ska se till att Ericsson är på topp fysiskt är Alex Elgh och efternamnet känns förstås igen, det är Eje Elghs son som fått uppdraget.

Alex Elgh har, efter avslutad egen karriär som motocrossförare, spenderat de senaste fyra åren i Macau där han jobbat med showen ”House of Dancing Water” där ett av inslagen är FMX. Alex Elgh har under tiden i Macau också utbildat sig till personlig tränare och även instruerat i den lite speciella variant av träning som akrobatiken kräver.

Robert Kubica tränar hårt hos Formula Medicine under överinseende av bl a Dr Riccardo Ceccarelli (t v)

Robert Kubica tränar hårt hos Formula Medicine under överinseende av bl a Dr Riccardo Ceccarelli (t v)

Upplägget för Marcus Ericssons träning har gjorts i samarbete med Formula Medicine (Där bl a Robert Kubica tränat större delen av sin karriär, även efter sin olycka), under ledning av Dr Riccardo Ceccarelli. Kliniken, som ligger i Pisa i Italien, har specialiserat sig på racerförare och tanken är att besöka träningsanläggningen någon eller några dagar i månaden för utvärdering men att större delen av träningen sker på egen hand och det är där Alex Elgh kommer in. Att vara i fysisk trim är en sak och förhållandevis enkelt även om det kräver en hel del av de inblandade men lika viktigt är att ha en person som agerar som något av ett filter och ser till att Ericsson mår bra rent generellt. Det är allt från att se till att resorna fungerar smidigt, sköta kost och fysisk träning till att bara finnas där i depån tillgänglig för vad det än må vara.

Alex Elgh blir således en mycket viktig person i Marcus Ericsson liv framöver och de kommer att spendera mycket tid tillsammans och det är av största vikt att detta samarbete fungerar. Jag känner både Alex och Marcus personligen och blev mycket glad när jag hörde talas om denna lösning som är perfekt för alla parter.