Boullier lämnar Lotus – Mclarens nya teamchef istället?

Eric Boullier och Gerard Lopez

Eric Boullier och Gerard Lopez tillsammans under 2013, nu går de skilda vägar.

Det fortsätter att gå tungt för Lotus som inte bara meddelat att man inte hinner klart med sin bil till den första testen i nästa vecka, nu tappar teamet även sin teamchef Eric Boullier som istället väntas ta över samma roll hos Mclaren. Boullier lämnar sin post med omedelbar verkan och kanske är det så att han presenteras som ny teamchef hos Mclaren idag, Mclaren som om någon timme ska visa sin nya bil.

Det blir istället teamägaren Gerard Lopez som tar över hos Lotus efter Boullier och det kan inte ses på något annat sätt än att Lotus problem är precis så stora som befarat. Stora skulder och stort manfall av personal gör att åtminstone jag blir osäker på start överhuvudtaget i år. Skulle det ändå vara så att man får ihop en satsning i år så kommer den vara långt ifrån den nivå som teamet höll under 2013 med Kimi Räikkönen och Romain Grosjean som stadigt tog pallplatser och poäng.