Problem hos Mclaren?

Ron Dennis

Ron Dennis (Foto: Mercedes-Benz Motorsport)

Mclaren bekräftar idag att man inte kommer att presentera någon ny titelsponsor när deras nya bil visas upp online i morgon fredag. Oroande besked kan jag tycka då teamet ett flertal gånger redan gett ut deadlines för när en ny huvudsponsor skulle presenteras. Jag vet åtminstone ett företag som tackat nej till vara det och det skedde så sent som i september. Illavarslande för Mclaren som verkligen har kniven på strupen denna säsong och som, av detta skäl, fått tillbaka hårdingen Ron Dennis vid rodret. För några dagar sedan läste vi oss till att man inte klarat kraschtesterna och att tiden var knapp inför premiärtesten i Jerez, nu löste sig detta ganska snabbt och man på ”banan” igen.

Å andra sidan kan man se 2014 som ett läroår i det nya reglementet i väntan på Honda och alla fördelar som detta innebär inför 2015, både på intäktsidan och prestandamässigt, Honda kommer inte tillbaka för att få stryk. Dessutom menar Mclaren att det stora antalet ”andra sponsorer” gör att man faktiskt kommer med en större budget än någonsin inför 2014.

Det borde dock inte vara något större problem för ett team av Mclarens storlek och kaliber att hitta en huvudsponsor, det har talats om att Sony skulle var på väg in men inget bekräftat, kanske är prislappen lite hög och behöver justeras.