Vilken dag…

Som jag skrev tidigare så kan vi alla andas ut, det kommer att finnas en svensk i Formel 1 nästa säsong. Svårt faktiskt och beskriva känslan när förarna kom ut genom dörren till den tillfälliga presskonferenslokalen vid Caterhams högkvarter i Leafield men magiskt är nog ett bra ord på det hela. Hela personalen var samlad och givetvis ett stort mediauppbåd med i huvudsak brittisk men också representater från Japan och Sverige i form av jag själv och vår fotograf Magnus Andersson.

Har fått möjlighet att prata lite kort med Marcus Ericsson som naturligtvis strålade av lycka, otroligt nöjd med att det äntligen är klart. Han tyckte även att konstellationen med Kamui Kobayashi i den andra bilen blir perfekt och en bra värdemätare om han lyckas slå honom. En lite oroande faktor är detta med vikten, Marcus Ericsson är en av de längre förarna med sina 1,80 i strumplästen och jakten på kilon pågår hela tiden, 3 kg har han lyckats bli av med sedan Abu Dhabi och det blir nog några till innan premiären. Problemet är bara att Kamui Kobayashi är både kortare och lättare redan från början och har säkert ett viktövertag och eftersom man inte kommer ner i minimivikten på bilen just nu så blir detta en nackdel, framförallt under kvalet. Nu kommer säkert bilen att lättas allt eftersom och nackdelen minskar därmed, 5 kg betyder dock ca 15 hundradelar på ett varv..

Pratade också med Cyril Abiteboul som framförallt imponerats av Marcus Ericsson vid deras utvärderingstest som gjordes tidigare i höst. Man jobbar i simulatorn med olika variabler som inte alltid avslöjas för föraren och både jämnheten och feedbacken tillbaka till ingenjörerna var något som fungerade väldigt bra och har varit en starkt bidragande orsak till valet av Ericsson som förare för Caterham 2014.