Ron Dennis back in charge…

Ron Dennis

Ron Dennis, här tillsammans med Lewis Hamilton och Jenson Button.

Ron Dennis är tillbaka vid rodret i Mclaren igen efter att aktieägarna utnämnt honom till ny VD för hela Mclaren Group. Inte så konstigt kanske med tanke på att förra säsongen blev en av de svagare i teamets historia och stora förändringar har blivit ett måste.

Flera stora förändringar är redan klara såsom att Honda kommer tillbaka fr o m 2015 och detta har startat en del rykten om att Ross Brawn kan vara på väg som ersättare till Martin Whitmarsh då Ron Dennis inte har några ambitioner vara tillbaka vid depådesken. Brawn var som bekant teamchef hos Honda när man var med som tillverkare och relationen mellan Honda och Brawn har alltid varit god vilket kan vara gynnsamt för det framtida samarbetet. Mclaren har sedan tidigare gjort klart med Red Bulls nr 2 på designsidan, Peter Prodromou, och det finns dessutom de som säger att Fernando Alonso har skrivit på ett kontrakt med Mclaren från 2015. Möjligen kan Dennis comeback vara en nackdel när det gäller ett kommande kontrakt med Fernando Alonso. Spanjoren var inte helt nöjd med behandlingen senast det begav sig 2007, samtidigt tror jag att båda två är för professionella för att låta gammalt groll hamna i vägen för deras gemensamma jakt på framgångar. Vad som händer med Martin Whitmarsh är omöjligt att svara på, kan tänkas han blir kvar som teamchef om en ev deal med Ross Brawn inte blir av, men det kan också bli ett snabbt avslut. Tycker inte man kan lasta allt dåligt som hänt Mclaren på Whitmarsh, men faktum är att han har det yttersta ansvaret och får då naturligtvis axla detta när det går dåligt. Som person och yrkesman utåt är Whitmarsh extremt trevlig och löser den uppgiften galant men det hjälper föga när resultaten uteblir.

Hur som helst en spännande utveckling att följa och det kan vara en riktig storhetstid på gång 2015 för Mclaren samtidigt som snacket i kulisserna är att Mercedes är teamet att slå denna säsong. Red Bull får verkligen vara på tå för att hålla emot och det kan vara ett maktskifte på gång.